NBA

NBA: Ο Ντρέιμοντ Γκριν προτιμά να αντιμετωπίσει τους Κινγκς στα playoffs για... γεωγραφικούς λόγους

Ο Ντρέιμοντ Γκριν με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Ντρέιμοντ Γκριν με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντρέιμοντ Γκριν ανέφερε στο podcast του ότι προτιμά οι Γουόριορς να αντιμετωπίσουν τους Κινγκς στον πρώτο γύρο των playoffs, ωστόσο ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός αλλά... γεωγραφικός.

Στο NBA - αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο μπάσκετ - είναι σχεδόν αδύνατο να παρουσιαστεί ένας παίκτης και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι προτιμά συγκεκριμένο αντίπαλο στα playoffs. Ο Ντρέιμοντ Γκριν όμως δεν είναι συνηθισμένος παίκτης, ούτε μασάει τα λόγια του, λέγοντας ξεκάθαρα ότι θέλει οι Γουόριορς να αντιμετωπίσουν τους Κινγκς στα playoffs. Ο λόγος όμως δεν είναι αγωνιστικός.

Ο άλλοτε All Star φόργουορντ υποστήριξε στο podcast που διατηρεί ότι δεν υποτιμάει τους Κινγκς. Απλώς το Σακραμέντο είναι... πιο κοντά στον Σαν Φρανσίσκο από το Μέμφις, το Ντένβερ, το Φοίνιξ και το Λος Άντζελες, τα άλλα μέρη δηλαδή που είναι πιθανό να ταξιδέψουν οι πρωταθλητές αν προκριθούν στα playoffs (την δεδομένη στιγμή είναι 7οι στην Δύση, ισόβαθμοι με τους 6ους Γουλβς και το Σακραμέντο 3ο).

"Δεν θα στεναχωρηθώ αν αντιμετωπίσουμε το Σακραμέντο στα playoffs, όχι επειδή νομίζω ότι το Σακραμέντο είναι αδύναμη ομάδα, αλλά επειδή το ταξίδι είναι πιο εύκολο" δήλωσε αρχικά ο Γκριν, για να προσθέσει:

"Αν σκεφτεί κάποιος τον δρόμο για το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε πέρυσι, ξεκινήσαμε στο Ντένβερ, όπου είναι δύο ώρες πτήσεις και είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το υψόμετρο. Από εκεί πήγαμε στο Μέμφις (σ.σ για τον δεύτερο γύρο), που είναι 4.5 με 5 ώρες πτήση.

Το γεγονός ότι οι Μέμφις Γκρίζλις είναι στην Δυτική περιφέρεια δεν βγάζει νόημα. Προφανώς πρώτα αγωνιζόταν η ομάδα στο Βανκούβερ και έβγαζε νόημα. Γεωγραφικά όμως είναι ομάδα της Ανατολικής περιφέρειας. Είχαμε back to back αγώνα στο Μέμφις και στην Ατλάντα και η πτήση μας ήταν 45 λεπτά. Το μόνο μέρος που συμβαίνει αυτό στην Δύση για εμάς είναι στην πτήση για Σακραμέντο".

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του, ο Γκριν συνέχισε να μιλάει για... ώρες πτήσεις περιγράφοντας την περσινή πορεία των Γουόριορς: "Πίσω σε αυτό που έλεγα. Μετά είχαμε 4ωρες πτήσεις όταν παίξαμε με το Ντάλας στους τελικούς της περιφέρειας. Και, τέλος, μία εξαντλητική πτήση 6 ωρών και 15 λεπτών στην Βοστώνη (σ.σ για τους τελικούς του NBA)".

Κλείνοντας, ο Γκριν εξήγησε ξανά ότι δεν υποτιμάει τους Κινγκς: "Ο λόγος λοιπόν που είπα ότι προτιμάω τους Κινγκς είναι λόγω του κοντινού ταξιδιού. Τα μακρινά ταξίδια κουράζουν το σώμα σου. Αν μπορούμε να πάμε με λεωφορείο μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά, αυτό είναι καλύτερο για εμάς.

Το Σακραμέντο παίζει καλά και είναι πολύ καλή ομάδα. Μόνο λόγω του ταξιδιού το είπα. Στο τέλος της ημέρας, δεν με ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουμε στα playoffs. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε".

Δείτε την τοποθέτηση του Γκριν:

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ