NBA

NBA: Ο Ντουράντ ζήτησε ανταλλαγή από τους Νετς λόγω του αιτήματος του Ίρβινγκ να αποχωρήσει

Brooklyn Nets' Kevin Durant (7) talks to Kyrie Irving (11) during the second half of an NBA basketball game against the San Antonio Spurs Monday, Jan. 2, 2023 in New York. The Nets won 139-103. (AP Photo/Frank Franklin II)
Brooklyn Nets' Kevin Durant (7) talks to Kyrie Irving (11) during the second half of an NBA basketball game against the San Antonio Spurs Monday, Jan. 2, 2023 in New York. The Nets won 139-103. (AP Photo/Frank Franklin II) © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Ο Κέβιν Ντουράντ παρουσιάστηκε από τους Σανς και στο πλαίσιο των δηλώσεών του παραδέχθηκε ότι ο λόγος που ζήτησε ανταλλαγή από τους Νετς ήταν το αίτημα του Καϊρί Ίρβινγκ να αποχωρήσει από το Μπρούκλιν.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν πλέον χαρούμενος στους Νετς. Ήθελε να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Μετά ήρθε το αίτημα του Καϊρί Ίρβινγκ για ανταλλαγή και τελικά η παραχώρησή του στους Μάβερικς. Και αυτό τα άλλαξε όλα.

Αυτό υποστήριξε ο All Star φόργουορντ στις δηλώσεις του στην παρουσίασή του από τους Σανς - στους οποίους παραχωρήθηκε με ανταλλαγή - ρίχνοντας ξεκάθαρα τις ευθύνες στον Ίρβινγκ για το τέλος εποχής στο Μπρούκλίν.

"Πίστευα ότι είχαμε καλό μομέντουμ. Είχαμε χτίσει μία κουλτούρα, κάτι που πάντα θέλαμε. Ένιωσα ότι χτίζαμε την χημεία μας σε κάθε παιχνίδι, αλλά δεν ήξερα τι συμβαίνει με τον Ίρβινγκ και την κατάστασή του με τους Νετς" δήλωσε αρχικά ο Ντουράντ, για να προσθέσει:

"Δεν ήθελα να εστιάσω σε αυτό. Εστίαζα μόνο σε αυτά που κάναμε στο παρκέ και ήταν έκπληξη αυτό που έγινε (σ.σ το αίτημα για ανταλλαγή του Ίρβινγκ). Αυτό άλλαξε την ταυτότητά μας. ήταν μεγάλο μέρος αυτού που κάναμε (σ.σ ο Ίρβινγκ). Είναι ένας Hall of Famer, ένας σπουδαίος παίκτης, που μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ και στηριζόμασταν πάνω του. Χωρίς αυτόν λοιπόν, δεν είχαμε ταυτότητα. Αυτό ήταν δύσκολο για εμένα".

Κλείνοντας, ο Ντουράντ ξεκαθάρισε ότι πέρασε καλά στους Νετς και ότι πάντα θα αναρωτιέται τι θα γινόταν αν μπορούσαν να μείνουν ταυτόχρονα στο παρκέ με τον Ίρβινγκ και τον Τζέιμς Χάρντεν: "Μου άρεσε να παίζω με τους παίκτες που είχαμε στο Μπρούκλιν. Είχαμε παιδιά που βγήκαν μπροστά και έκαναν πράγματα που δεν έκαναν σε προηγούμενες ομάδες τους. Οπότε απόλαυσα τα πάντα. Ήταν δύσκολο να μην κλείσω την σεζόν εκεί, αλλά προσπάθησα να προχωρήσω και να βρω μία λύση για εμένα. Όλα έγιναν γρήγορα.

Είχαμε πολλά πάνω-κάτω στο Μπρούκλιν, αλλά μου άρεσαν οι δυσκολίες. Και σε όλους άρεσε αυτό στην ομάδα. Χτίσαμε μία οικογένεια εκεί. Θα είναι πάντα μέρος του ταξιδιού μου. Δεν πετύχαμε αυτά που θέλαμε, δεν κατακτήσαμε ένα πρωτάθλημα, αλλά απόλαυσα την πορεία. Και όλοι τα δώσαμε όλα, κάθε μέρα, ανεξάρτητα με το τι συνέβαινε με τα ΜΜΕ.

Απλώς δεν περάσαμε αρκετό χρόνο στο παρκέ με τον Χάρντεν και τον Ίρβινγκ. Νομίζω πως όποιος μας παρακολούθησε μπορεί να πεί ότι παίξαμε απίστευτο μπάσκετ στα 16 παιχνίδια που συνυπήρξαμε, αλλά για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα, για να είσαι σπουδάια ομάδα, πρέπει να περάσεις περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Είναι μία άλλη ιστορία το γιατί δεν βρεθήκαμε μαζί στο παρκέ. Είναι όμως δύο Hall of Famers από τους οποίους έμαθα πολλά και τους εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ