NBA

NBA: Ο Νούρκιτς κατέβασε 31 ριμπάουντ, ωστόσο ούτε καν πλησίασε την επίδοση ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν

NBA: Ο Νούρκιτς κατέβασε 31 ριμπάουντ, ωστόσο ούτε καν πλησίασε την επίδοση ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς κατέβασε 31 ριμπάουντ στην αναμέτρηση των Φοίνιξ Σανς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ωστόσο ούτε καν πλησίασε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του NBA, η οποία ανήκει στον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με τον εκπληκτικό αριθμό των 55.

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς έμοιαζε ασταμάτητος κάτω από το καλάθι στην αναμέτρηση των Φοίνιξ Σανς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, καθώς κατέβασε 31 ριμπάουντ.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν πρόκειται για μία εκ των κορυφαίων επιδόσεων στο NBA, ωστόσο ο Νούρκιτς απέχει αρκετά από το να βρεθεί έστω κοντά.

Ο λόγος είναι το αύλληπτο νούμερο των 55 ριμπάουντ που είχε μαζέψει ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στην αναμέτρηση των Φιλαντέλφεια Σίξερς με τους Μπόστον Σέλτικς το 1960.

Ο Νούρκιτς δεν είναι απλώς μακριά από την κορυφή, αλλά και από τις υπόλοιπες θέσεις πλησίον της, καθώς ακολουθούν αρκετές εναλλαγές σπουδαίων επιδόσεων μεταξύ Τσάμπερλεϊν και Μπιλ Ράσελ, ο οποίος κατέχει τη δεύτερη θέση με 51 ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά ο Νούρκιτς σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον τομέα των ριμπάουντ εδώ και 14 χρόνια στο NBA, καθώς τελευταία φορά που παίκτης κατέβασε 31 ριμπάουντ σε αγώνα της λίγκας ήταν ο Κέβιν Λοβ το 2010 στην αναμέτρηση των Τίμπεργουλβς με τους Νικς.

TAGS NBA ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ