NBA

NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς πέρασε τους 10.000 πόντους στην καριέρα του

Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς
Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς © 2023 RICHARD W. RODRIGUEZ/ASSOCIATED PRESS

Ιστορική στιγμή για τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος στον αγώνα των Μάβερικς με τους Σανς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην καριέρα του στο NBA.

Στην 6η του σεζόν στο NBA, ο Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζει να χαράζει τον δικό του δρόμο. Στον αγώνα με τους Σανς (νίκη με 128-114 των Μάβερικς), αυτός ο δρόμος τον έφερε μπροστά στο φράγμα των 10.000 πόντων στην καριέρα του στο NBA, με τον Σλοβένο να ανταποκρίνεται σε ακόμα μία πρόκληση.

Ο Σλοβένος γκαρντ μπήκε στο παρκέ έχοντας 9.989 πόντους στην καριέρα του. Με 4 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου έγραψε ξανά ιστορία, αφού χάρη σε ένα τρίποντο έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων στην καριέρα του χάρη σε ένα τρίποντο, ολοκληρώνοντας τελικά τον αγώνα με 50 (!) πόντους.

Ο Ντόντσιτς χρειάστηκε 358 αγώνες για να ξεπεράσει τους 10.000 πόντους, ισοφαρίζοντας την 7η καλύτερη επίδοση στην ιστορία, την οποία μοιράζεται πλέον με τον σπουδαίο Μπομπ Μάκαντου. Ο μυθικός Γουίλτ Τσάμπερλεϊν είναι αυτός που κατάφερε να πιάσει τον συγκεκριμένο στόχο νωρίτερα, αφού χρειάστηκε μόλις 236 αγώνες για να τα καταφέρει.

Για την ιστορία, οι άλλοι παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν τους 10.000 πόντους σε λιγότερους αγώνες από ότι ο Ντόντσιτς είναι οι Μάικλ Τζόρνταν, Έλτζιν Μπέιλορ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Τζορτζ Γκέρβιν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ