NBA

NBA: Ο Κρις Πολ νίκησε σε αγώνα playoffs με διαιτητή τον Σκοτ Φόστερ έπειτα από 10 χρόνια και 13 σερί ήττες

Ο Κρις Πολ με την φανέλα των Σανς
Ο Κρις Πολ με την φανέλα των Σανς Ⓒ 2023 RICK SCUTERI/ ASSOCIATED PRESS

Η νίκη των Σανς επί των Κλίπερς στο Game 2 του πρώτου γύρου των playoffs είχε... ιστορικό χαρακτήρα για τον Κρις Πολ, αφού κατάφερε για πρώτη φορά να βγει νικητής από αγώνα playoffs όπου ένας εκ των τριών διαιτητών ήταν ο Σκοτ Φόστερ έπειτα από 10 χρόνια και 13 σερί ήττες.

Οι... παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αυτό προφανώς σκέφτηκε και ο Κρις Πολ όταν οι Σανς λύγισαν με 123-109 τους Κλίπερς στο Game 2 του πρώτου γύρου των playoffs, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την σειρά. Ο λόγος όμως ήταν... ένας διαιτητής.

Για τον Σκοτ Φόστερ ο λόγος, που ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών. Γιατί όμως είχε σημασία αυτή η νίκη για τον Πολ; Επειδή με τον έμπειρο διαιτητή είχε μία τουλάχιστον... περίεργη παράδοση τα τελευταία 10 χρόνια στα playoffs, μετρώντας 13 σερί ήττες όταν ο Φόστερ ήταν ένας από τους τρεις "άρχοντες" του αγώνα!

Από τις 20 Απριλίου 2013 είχε να χαρεί νίκη ο Πολ σε αγώνα της postseason που ήταν διαιτητής ο Φόστερ, όταν ως παίκτης των Κλίπερς είχε οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη επί των Γκρίζλις με 112-91 στο Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs 2013. Την δεκαετία που ακολούθησε ο Πολ δεν μπόρεσε ξανά να δει την ομάδα του να νικάει σε αγώνα playoffs με διαιτητή τον Φόστερ. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος γκαρντ γνώρισε πέντε ήττες ως παίκτης των Κλίπερς, τρεις ως παίκτης των Ρόκετς, μία ως παίκτης των Θάντερ, και άλλες τέσσερις ως παίκτης των Σανς, φτάνοντας στο σημείο αρκετές φορές να μιλήσει δημόσια για το θέμα!

Όπως και να έχει πάντως, η "κατάρα" του Φόστερ έσπασε για τον Πολ, που έπειτα από 13 σερί ήττες είδε την ομάδα του να νικάει σε παιχίδι που ήταν πρώτος διαιτητής ο γνωστός ρέφερι. Για την ιστορία, το ρεκόρ των ομάδων του βετεράνου γκαρντ στα playoffs όταν διευθύνει ο Φόστερ είναι πλέον 3-17 μετά από αυτή την νίκη.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ