NBA

NBA: Ο Κουίν Σνάιντερ αποχώρησε από τους Γιούτα Τζαζ

Ο τεχνικός των Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ
Ο τεχνικός των Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ Ⓒ 2022 RINGO H.W. CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κουίν Σνάιντερ το πήρε απόφαση, αποχαιρέτησε τους Γιούτα Τζαζ και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός πάγκων για έναν χρόνο πριν διαδεχθεί τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Προπονητή ψάχνουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/6) οι Τζαζ, καθώς ο Κουίν Σνάιντερ αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι μετά από οκτώ χρόνια. Ο 55χρονος τεχνικός οδήγησε το franchise στα playoffs την τελευταία εξαετία, σερί που είναι το μεγαλύτερο ενεργό στη Δυτική Περιφέρεια, ωστόσο οι Τζαζ δεν έκαναν πραγματικά βήματα προς τα εμπρός με αποτέλεσμα εκείνος να θεωρήσει ότι και οι δύο πλευρές χρειάζονταν μια αλλαγή.

"Χρειάστηκα χρόνο μετά από το τέλος της σεζόν για να πάρω τη σωστή απόφαση. Πραγματικά αισθάνομαι ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μια νέα φωνή για να συνεχίσει να προοδεύει" ήταν τα λόγια του Σνάιντερ, που στο παρελθόν εργάστηκε στους Κλίπερς, στο Πανεπιστήμιο Ντουκ, στο Πανεπιστήμιο Μιζούρι, στους Όστιν Τόρος, στους Σίξερς, στους Λέικερς, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στους Χοκς πριν πάρει στη Γιούτα την πρώτη του δουλειά ως head coach στο NBA.

Οι εκτιμήσεις σημαντικών δημοσιογράφων των ΗΠΑ αναφέρουν πως ο Σνάιντερ θα μείνει, εκτός απροόπτου, εκτός πάγκων τη σεζόν 2022/23, ώστε το καλοκαίρι του 2023 να διαδεχθεί τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι Τζαζ, από την άλλη, ξεκινούν άμεσα την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του, για τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να πάρει το μάξιμουμ από τον Ντόνοβαν Μίτσελ και τον Ρουντί Γκομπέρ.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ