NBA

NBA: Ο Κέβιν Ντουράντ έγινε... ισαποστάκιας στο ζήτημα του Καϊρί Ίρβινγκ

Ο Κέβιν Ντουράντ με την φανέλα των Νετς
Ο Κέβιν Ντουράντ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 JOHN MINCHILLO/ ASSOCIATED PRESS

"Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κάποιον, τη ζωή και τις απόψεις του" ήταν το σχόλιο του Κέβιν Ντουράντ για τον Καϊρί Ίρβινγκ, μετά από την τιμωρία του δεύτερου από τους Μπρούκλιν Νετς.

Πρωί Παρασκευής (4/11) και ο σάλος από όσα είπε και όσα έκανε ο Καϊρί Ίρβινγκ τις προηγούμενες ημέρες, δεν έχει ξεφουσκώσει. Οι Νετς απέλυσαν τον Στιβ Νας, τιμώρησαν τον βασικό τους γκαρντ για τουλάχιστον πέντε αγώνες, τον άκουσαν να ζητάει συγγνώμη για πρώτη φορά προς την εβραϊκή κοινότητα και προσπαθούν να γυρίσουν σε μια κάποια... κανονικότητα, καθώς ακολουθούν 10 εκτός έδρας αγώνες στα επόμενα 12 παιχνίδια. Με τον Μπεν Σίμονς να βρίσκεται επίσης εκτός δράσης.

Κι ενώ όλοι περιμένουν έστω έναν παίκτη απ' όλο το NBA να καταδικάσει τις πράξεις του Ίρβινγκ (μόνο ο Ρόμπιν Λόπεζ έχει πάρει θέση, έστω και με ένα retweet), ο Κέβιν Ντουράντ, ένας αθλητής που θεωρητικά έχει άποψη για τα πάντα και δεν διστάζει να την εκφράσει, λειτούργησε ως... ισαποστάκιας στο ζήτημα των ημερών, των εβδομάδων.

"Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κάποιον ή να μιλήσω για τη ζωή του ή για να κρίνω τις απόψεις του. Δεν μου άρεσαν όσα έγιναν, ήταν όλα περιττά. Μπορούσαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ και να το κρατήσουμε εντός της ομάδας. Είναι μία ατυχής κατάσταση, ελπίζω ότι θα το ξεπεράσουμε" ήταν τα λόγια του KD το πρωί της Παρασκευής (4/11). Καμία κρίση για τα αντισημιτικά σχόλια του Καϊρί Ίρβινγκ, καμία κρίση για τον παίκτη που πέρυσι λειτούργησε ως part-time μπασκετμπολίστας και έχει δώσει τόσα δικαιώματα, που είναι να απορεί κανείς για την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από πάρα πολύ κόσμο.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ