NBA

NBA: Ο Καϊρί Ίρβινγνκ αρνήθηκε να μιλήσει στα ΜΜΕ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου των Μάβερικς

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2023 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Οι Μάβερικς παρέθεσαν την πατροπαράδοτη τελευταία συνέντευξη Τύπου της σεζόν, ωστόσο ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν έδωσε το παρών, αφού δεν ήθελε να μιλήσει στα ΜΜΕ.

Βάσει κανονισμών του NBA, οι ομάδες να παραθέτουν συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους, όποτε και αν ολοκληρωθεί η σεζόν τους (κανονική περίοδος, playoffs). Είναι η τελευταία ευκαιρία των ΜΜΕ να μιλήσουν με τους όλους τους παίκτες και τον προπονητή. Οι Μάβερικς τήρησαν τον κανονισμό. Ο Καϊρί Ίρβινγκ όμως δεν ήταν ανάμεσα στους παίκτες που μίλησαν στα ΜΜΕ.

Ο σταρ των Μαβς αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, προφανώς επειδή δεν ήθελε να γίνει κουβέντα σχετικά με το μέλλον του, αφού το καλοκαίρι θα είναι free agent.

Ο Ίρβινγκ είχε δηλώσει κατά την παρουσίασή του από τους Μάβερικς μετά την ανταλλαγή του από τους Νετς ότι δεν σκοπεύει να απαντήσει σε ερωτήσεις για το μέλλον του μέσα στην σεζόν για να μην αποπροσανατολίσει την ομάδα. Είχε ζητήσει μάλιστα για αυτό τον λόγο να μην του γίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις, αναφέροντας ότι θα μιλήσει για το ζήτημα μετά το τέλος της σεζόν.

Με την σεζόν όμως να ολοκληρώνεται πρόωρα για το Ντάλας - και πολλά ερωτηματικά να υπάρχουν σχετικά με το μέλλον του - ο All Star γκαρντ φαίνεται ότι δεν ήθελε να βρεθεί μπροστά σε συνεχείς ερωτήσεις για τις μελλοντικές του αποφάσεις, επιλέγοντας να μην είναι διαθέσιμος, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε κάποιο πρόστιμο.

Την φετινή σεζόν ο Ίρβινγκ είχε 27.1 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 37.9% στα τρίποντα σε 37 λεπτά συμμετοχής. Στους 27 αγώνες που φόρεσε την φανέλα του Ντάλας είχε 27 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο με 39.2% στα τρίποντα σε 38 λεπτά συμμετοχής.

Το καλοκαίρι οι Μάβερικς έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στον Ίρβινγκ ακόμα και μάξιμουμ 5ετές συμβόλαιο αξίας 272 εκατ. δολαρίων, εκτός αν μέχρι τις 30 Ιουνίου συμφωνήσει σε πρόωρη διετή επέκταση συμβολαίου έναντι 78.6 εκατ. δολαρίων.

Κανένα από τα δύο σενάρια δεν μοιάζει πιθανό αυτή τη στιγμή, αφού δύσκολα το Ντάλας θα θελήσει να δεσμευτεί για 5 χρόνια με τον εκκεντρικό σταρ και ακόμα πιο δύσκολα θα δεχθεί ο Ίρβινγκ να υπογράψει διετές συμβόλαιο.Οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν την κουβέντα έχοντας ως βάση ένα τριετές ή ένα τετραετές συμβόλαιο και μένει να φανεί αν θα βρουν μία τιμή που θα αφήσει άπαντες ευχαριστημένους.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ