NBA

NBA: Ο Ίρβινγκ θέλει να πείσει τον ΛεΜπρόν να παίξουν μαζί στους Μάβερικς

Οι Λεμπρόν Τζέιμς και Καϊρί Ίρβινγκ
Οι Λεμπρόν Τζέιμς και Καϊρί Ίρβινγκ GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/GETTY IMAGES VIA AFP

Τα νερά του NBA κατάφερε να ταράξει ξανά ο Καϊρί Ίρβινγκ, που θέλει να ξαναγίνει συμπαίκτης με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτή τη φορά όχι στο Κλίβελαντ, αλλά στο Ντάλας.

Συμπαίκτης με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς προσδοκά να γίνει ξανά ο Καϊρί Ίρβινγκ. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Σαμς Σαράνια, ο Αμερικανός γκαρντ προσέγγισε τον "Βασιλιά" προκειμένου να δει αν εκείνος θα ενδιαφερόταν να μετακομίσει στο Ντάλας και να ενταχθεί στο δυναμικό των Μάβερικς.

Το "παράδοξο" στην εν λόγω υπόθεση είναι πως ο Ίρβινγκ είναι unrestricted free agent, δεν δεσμεύεται δηλαδή με συμβόλαιο με το Ντάλας, όπου ζήτησε και πήγε μέσω trade από τους Νετς τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του πάντως φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς και να διαμορφώσει ένα Big-3 με την προσθήκη του ΛεΜπρόν.

Κι αν σε θεωρητικό επίπεδο αυτό το σενάριο φαντάζει ονειρικό στα αυτιά κάποιων, που θυμούνται πόσο επιτυχημένη ήταν η συνύπαρξη ΛεΜπρόν - Ίρβινγκ στο Κλίβελαντ (σσ. βρέθηκαν μαζί από το 2014 έως και το 2017), στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί. Κι αυτό γιατί μέσα στο καλοκαίρι θα υπογραφεί η νέα σύμβαση συλλογικής εργασίας (Collective Bargain Agreement, CBA) του NBA, που θα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παρουσία τριών παικτών με super max συμβόλαια στην ίδια ομάδα.

Για να μπορέσει λοιπόν να γίνει η μετακίνηση του ΛεΜπρόν από τους Λέικερς στους Μαβς, θα πρέπει τόσο ο Ίρβινγκ (που θα χρειαστεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο), όσο και ο Ντόντσιτς, που αποτελεί τον ηγέτη και αστέρα του Ντάλας, να δεχτούν μια σημαντική μείωση αποδοχών. Εξάλλου, ο ΛεΜπρόν έχει λαμβάνειν 46.9 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν και διατηρεί player-option 50.6 εκατομμυρίων δολαρίων για την σεζόν 2024-25.

Τα αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ακόμα πως ο Ίρβιγνκ αποτελεί την Νο1 προτεραιότητα των Μάβερικς και πως η ομάδα από το Ντάλας ήταν έτοιμη να κάνει πρόταση στον ΛεΜπρόν πριν από μερικούς μήνες, όμως τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε, έπειτα από τις αντ-αλλαγές που έκαναν οι Λος Άντζελες Λέικερς πριν από το trade deadline και κατάφεραν να αντιστρέψουν εντελώς το κλίμα εντός της ομάδας.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ