NBA

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς
24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Στην κορυφή της λίστας των σκόρερ των Μιλγουόκι Μπακς πάτησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/4) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που προσπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στον εκτός έδρας αγώνα με τους Μπρούκλιν Νετς.

Αυτό το milestone θα το έπιανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/4) ή τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/4). Ήταν θέμα χρόνου, συνέβη όμως στο Μπρούκλιν, στην απόλυτη μάχη της Ανατολικής Περιφέρειας, απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς του Καϊρί Ίρβινγκ και του Κέβιν Ντουράντ τους οποίους έριξε στο καναβάτσο με μία εξωγήινη εμφάνιση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε, με το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, προσπέρασε τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του NBA, τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ που έμεινε στους 14211 πόντους και έβαλε πλώρη για ακόμη περισσότερες κορυφές, σε ακόμη περισσότερες στατιστικές κατηγορίες.

Επόμενοι στόχοι για τον Γιάννη είναι η πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα ματς (έχει 652 και κυνηγάει τους Σίντνι Μονκρίφ που έχει 695 και Τζούνιορ Μπρίτζμαν που έχει 711), η πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα λεπτά (έχει 21225 με τον Μπομπ Ντάντριτζ στα 22094), η πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα καλάθια (έχει 5149 με τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ στα 5902), η πρώτη θέση στη λίστα με τις περισσότερες εύστοχες βολές (έχει 3473 με τον Σίντνι Μονκρίφ στις 3505), η πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα ριμπάουντ (έχει 6106 με τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ στα 7161) και η πρώτη θέση στη λίστα με τις περισσότερες ασίστ (έχει 2998, με τον Πολ Πρέσι στις 3272).

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ