NBA

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπιασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα με τα triple-doubles

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Στην 18η θέση της λίστας με τα περισσότερα triple-doubles βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έχει 28, όσα έγραψε και ο Μάικλ Τζόρνταν αλλά σε 448 περισσότερους αγώνες από τον Greek Freak στο NBA.

Το βράδυ της Πέμπτης (13/1) στο Μιλγουόκι, ήταν ονειρικό για τους Μπακς. Οι πρωταθλητές διέλυσαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 118-99, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γράφει το 28ο triple-double της καριέρας του (30 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ σε 30 λεπτά) και να πιάνει τον Μάικλ Τζόρνταν στην 18η θέση της λίστας. Ο MJ είχε 28 σε 1072 αγώνες, ο Greek Freak έχει τα ίδια σε 624 και πλέον μπροστά του βρίσκονται ο Γκραντ Χιλ με 29 και τέσσερις εν ενεργεία παίκτες (Ντρέιμοντ Γκριν, Μπεν Σίμονς, Λούκα Ντόντσιτς) για να χωρέσει στην πρώτη δεκάδα. Έχει δρόμο μέχρι εκεί, αλλά και μια δεκαετία ακόμη στο NBA.

Πρώτος στην λίστα είναι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 193, τέταρτος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 102, έβδομος ο Τζέιμς Χάρντεν με 65, όγδοος ο Νίκολα Γιόκιτς με 64, ενδέκατος ο Λούκα Ντόντσιτς με 39, ενώ ο Αντετοκούνμπο έχει αφήσει πίσω του παίκτες όπως ο Κλάιντ Ντρέξλερ, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο Τσαρλς Μπάρκλι, ο Μπιλ Ράσελ, ο Κρις Πολ και ο Σκότι Πίπεν.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ