NBA

NBA, ο Χάρντεν απασφάλισε: "Θέλησα να αλλάξω το αφήγημα και έκανα θυσίες, αλλά όλοι στέκονται σε όλες τις άλλες μ@λ@κίες"

Ο Τζέιμς Χάρντεν
Ο Τζέιμς Χάρντεν 2023 RICHARD VOGEL/AP IMAGES

Ο Τζέιμς Χάρντεν παρουσιάστηκε από τους Κλίπερς και έκανε επίθεση με το... καλημέρα στους Σίξερς, λέγοντας ότι έκανε πολλές θυσίες που δεν αναγνώρισε κανείς, προσθέτοντας ότι ένιωθε περιορισμένος στην Φιλαντέλφεια και δεν ήταν ο εαυτός του, για να καταλήξει ότι έχει δημιουργηθεί ένα αφήγημα για αυτόν.

Η εποχή του Τζέιμς Χάρντεν στους Κλίπερς ξεκίνησε με αναφορά στην... πρώην ομάδα του. Ο "Μούσιας" μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά την ανταλλαγή του από την Φιλαντέλφεια στο Λ.Α και με την κουβέντα να πηγαίνει στους λόγους που είχε ζητήσει να αποχωρήσει δεν δίστασε να ξεσπάσει.

"Στους Σίξερς ένιωθα ότι με τραβούσαν με λουρί και δεν έπαιζα ελεύθερα (σ.σ ελεύθερη μετάφραση για το "I was on a leash")" δήλωσε αρχικά ο Χάρντεν, για να προσθέσει: "Δέχθηκα να υπογράψω με 26 εκατ. δολάρια λιγότερα για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Άλλαξα τον ρόλο μου, όπου σύμφωνα με τα ΜΜΕ ήμουν παίκτης που είχε συνεχώς την μπάλα στα χέρια του, αν και αυτός ο ρόλος μου ήταν πολύ αποδοτικός.

Άλλαξα τον ρόλο μου όμως, προσπάθησα να αλλάξω το αφήγημα που υπήρχε για εμένα, προσπάθησα να θυσιάσω πράγματα και να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δεν το αναφέρει όμως κανείς, όλοι αναφέρονται σε όλες τις άλλες μαλ...ιες".

Ακολούθως ο "Μούσιας" πρόσθεσε: "Έφυγα από τους Νετς πιστεύοντας ότι θα κλείσω την καριέρα μου στους Σιξερς, αλλά η διοίκηση είχε άλλα πλάνα. Δεν με ήθελαν εκεί. Υπάρχει γενικώς ένα αφήγημα και όλοι έχουν μία άποψη, τίποτα όμως από αυτά δεν είναι αλήθεια".

Ο Χάρντεν εξήγησε μάλιστα τι εννοούσε αναφέροντας πως αισθανόταν ότι δεν είχε ελευθερία στους Σίξερς, ρίχνοντας καρφιά προς τον πρώην προπονητή του, Ντοκ Ρίβερς: "Νομίζω ότι είμαι δημιουργός. Αν έχω φωνή λοιπόν και λέω κάτι στον προπονητή, περιμένω από αυτόν να με εμπιστευτεί, θα με καταλάβει. Δεν είμαι παίκτης που παίζει μέσα στο σύστημα. Είμαι το σύστημα.

Αν κάποιος λοιπόν μιλήσει με εμένα, με καταλάβει και προχωρήσουμε, αν βρει λύσεις για τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε στο παιχνίδι, τότε αυτό είναι το μόνο που θα με ενδιαφέρει. Δεν έχει σημασία το να σκοράρω 34 πόντους σε κάθε αγώνα. Αυτό το έχω ξανακάνει".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ