NBA

NBA, Τζέιμς Χάρντεν: Οι Σίξερς τον έστειλαν με ανταλλαγή στους Κλίπερς

Ο Τζέιμς Χάρντεν
Ο Τζέιμς Χάρντεν © 2022 ADAM HUNGER/AP IMAGES

Η βόμβα έσκασε στο NBA, με τους Σίξερς να κάνουν τελικά το χατίρι στον Τζέιμς Χάρντεν και - όπως αποκάλυψε το ESPN - να τον στέλνουν με ανταλλαγή στους Κλίπερς. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι πλέον παίκτης των Κλίπερς. Έπειτα από μήνες προσπαθειών, ο "Μούσιας" κατάφερε με την συμπεριφορά του να ωθήσει τελικά τους Σίξερς να τον παραχωρήσουν στην ομάδα του Λ.Α, σε μία αναμενόμενη κίνηση, η οποία... άργησε αρκετά.

Σύμφωνα λοιπόν με το ESPN, οι Σίξερς έστειλαν τον Χάρντεν πακέτο με τον Πι Τζέι Τάκερ και τον Φίλιπ Πετρούσεβ στους Κλίπερς, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τους Νίκολα Μπατούμ, Μάρκους Μόρις, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Κέι Τζέι Μάρτιν, ένα μελλοντικό ντραφτ πικ πρώτου γύρου και δύο πικ δεύτερου γύρου.

Το συγκεκριμένο πακέτο δεν είναι ακριβώς αυτό που είχαν υπόψη οι Σίξερς, αφού ζητούσαν επισταμένως να συμπεριληφθεί στα ανταλλάγματα και ο Τέρανς Μαν. Αυτό ωστόσο τελικά δεν έγινε ποτέ, με την Φιλαντέλφεια να αρκείται σε τρεις παίκτες που λήγει το συμβόλαιό τους στο τέλος της σεζόν (Μπατούμ, Μόρις, Κόβινγκτον) και στην προοπτική του Μάρτιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρντεν είχε κάνει opt-in στο συμβόλαιό του με την Φιλαντέλφεια το καλοκαίρι με την προοπτική να παραχωρηθεί με ανταλλαγή, κάνοντας ξεκάθαρο ότι ήθελε να παραχωρηθεί στους Κλίπερς. Μετά από 1.5 μήνα που δεν βρέθηκε άκρη ωστόσο, οι Σίξερς διέκοψαν τις συζητήσεις με τους Κλίπερς, κάτι που οδήγησε τον "Μούσια" στην κίνηση να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα ξαναπαίξει για την ομάδα όσο είναι πρόεδρός της ο Ντάριλ Μόρεϊ.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα είδος ψυχρού πολέμου των δύο πλευρών, με τον Χάρντεν να παρουσιάζεται με καθυστέρηση στην προετοιμασία και να αποχωρεί λίγο αργότερα για "προσωπικούς λόγους" που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ. Μετά από απουσία 10 ημερών επέστρεψε στην ομάδα, ωστόσο οι Σίξερς του ζήτησαν να προπονείται μόνος του μέχρι να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση και έπαιξαν χωρίς αυτόν στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Και, όπως αποδείχθηκε, δεν σκόπευαν ποτέ να τον αφήσουν να φορέσει ξανά την φανέλα της ομάδας.

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΣΙΞΕΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ