NBA

NBA: Ο Χαλιμπάρτον κατήγγειλε ότι ο αδελφός του δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό των Μπακς

NBA: Ο Χαλιμπάρτον κατήγγειλε ότι ο αδελφός του δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό των Μπακς
AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον ήταν εμφανώς ενοχλημένος στην συνέντευξη Τύπου του Game 2 των Πέισερς με τους Μπακς, δηλώνοντας ότι ο μικρότερος αδελφός του δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό των Μπακς στο Game 1 της σειράς.

Οι Πέισερς έκαναν το break στο Μιλγουόκι στο Game 2 και ισοφάρισαν σε 1-1 την σειρά του πρώτου γύρου των playoffs. Μετά το παιχνίδι ωστόσο ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον ήταν εμφανώς αναστατωμένος μιλώντας στα ΜΜΕ. Και είχε λόγο για αυτό: Ο μικρότερος αδελφός του δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο Game 1 στο Μιλγουόκι.

Συγκεκριμένα, ο σταρ των Πέισερς - ο οποίος έχει γεννηθεί σε μία πόλη του Γουισκόνσιν, την ίδια πολιτεία δηλαδή που ανήκει το Μιλγουόκι - ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που γυρίζει σπίτι του και, αφού αρχικά κόμπιασε, στην συνέχεια ανέφερε: "Απλώς παίζω μπάσκετ. Είδα την οικογένειά μου. Ήρθε στο γήπεδο και ήταν καλό να τους έχω εδώ.

Κάποιος χρησιμοποίησε έναν ρατσιστικό χαρακτηρισμό για τον μικρότερο αδελφό μου στην εξέδρα στο Game 1. Οπότε ήταν σημαντικό για εμάς ως οικογένεια να το συζητήσουμε αυτό, γιατί δεν μας άρεσε. Ήταν σημαντικό να είναι εδώ η οικογένειά μου. Ο αδελφός μου το διαχειρίστηκε με τον σωστό τρόπο αυτό που του συνέβη. Νομίζω ότι κάναμε γενικά καλή δουλειά σε αυτό το θέμα. Στην κανονική περίοδο προφανώς τα πράγματα είναι πιο φιλικά τα πράγματα από ότι στα playoffs. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε όμως στην έδρα μας".

Οι Μπακς από την πλευρά τους ρωτήθηκαν για αυτή την καταγγελία, με την επίσημη απάντησή τους να είναι πως όταν οι υπεύθυνοι των εισιτηρίων της ομάδας προσέγγισαν ένα γκρουπ φιλάθλων για να τους πουν να μετακινηθούν - εννοώντας τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Χαλιμπάρτον πο ήταν στο γήπεδο - δέχθηκαν την καταγγελία ότι ένας οπαδός των Μπακς που καθόταν μπροστά τους είχε χρησιμοποιήσει ρατσιστικό σχόλιο εναντίον τους.

Ο συγκεκριμένος οπαδός όμως το αρνήθηκε και οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Χαλιμπάρτον απλώς άλλαξαν θέση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ