NBA

NBA: Ο Χάιλαντ των Νάγκετς έβαλε τα κλάματα μιλώντας για τους πυροσβέστες που του έσωσαν την ζωή το 2018

NBA: Ο Χάιλαντ των Νάγκετς έβαλε τα κλάματα μιλώντας για τους πυροσβέστες που του έσωσαν την ζωή το 2018
PRINTSCREEN

Μία από τις πιο δυνατές στιγμές της σεζόν του NBA εκτυλίχθηκε μετά την νίκη των Νάγκετς επί των Σιξερς, με τον Μπόουντ Χάιλαντ του Ντένβερ να βάζει τα κλάματα μιλώντας για τους πυροσβέστες που βρέθηκαν στο γήπεδο να τον δουν να παίζει, οι οποίοι πριν από 4 χρόνια του είχαν σώσει την ζωή. Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία του.

Ο Μπόουνς Χάιλαντ έκλεψε την παράσταση στην νίκη των Νάγκετς με 114-110 επί των Σίξερς στην Φιλαντέλφεια, σημειώνοντας 21 πόντους και ένα καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε. Και όλα αυτά τα έκανε 30 λεπτά από το μέρος που μεγάλωσε στο Γουίλμπινγκτον, μπροστά σε περίπου 700 δικούς του ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι πυροσβέστες που έσωσαν την ζωή του το 2018.

Ο Χάιλαντ φοιτούσε σε γυμνάσιο τότε, όταν πήρε φωτιά το σπίτι του. Ήταν στο δωμάτιό του, με την γιαγιά του και δύο ξαδέλφια του (11 μηνών και τριών εβδομάδων) να είναι σε διπλανό χώρο. Ο γκαρντ των Νάγκετς δεν μπόρεσε ποτέ να πάει σε αυτούς. Στο τέλος χρειάστηκε να πηδήξει από τον 2ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο δεξί γόνατο (ρήξη επιγονατιδικού τένοντα). Η 11 μηνών ξαδέλφη του και η γιαγιά του δεν άντεξαν και πέθαναν, ενώ ο τριών εβδομάδων ξάδελφός του έζησε. Και τα δύο παιδιά είχαν βρεθεί στην αγκαλιά της γιαγιάς του Χάιλαντ, η οποία θέλησε να τα προστατέψει από τις αναθυμιάσεις. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Χάιλαντ βρίσκεται στο NBA.

Σε μία από τις πλέον δυνατές στιγμές της φετινής σεζόν στο NBA, ο γκαρντ των Νάγκετς είδε αρχικά τους πυροσβέστες και τους διασώστες που έδωσαν την δική του ζωή του να του δίνουν ένα αναμνηστικό τζάκετ της πυροσβεστικής.

Μετά τον αγώνα - και ενώ είχε αποθεωθεί - κλήθηκε να μιλήσει στην συνέντευξη Τύπου για το τι σημαίνει για αυτόν ο δεσμός που έχει αναπτύξει με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και με όλη την γειτονιά του. Και εκεί δεν άντεξε και λύγισε.

"Σημαίνει τα πάντα για μένα, το να παίζω μπροστά σε τόσους φίλους και μέλη της οικογένειάς μου. Επέστρεψα στην πόλη μου και έπαιξα καλά, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εμένα" δήλωσε στην συνέχεια όταν ηρέμησε λίγο, αποφεύγοντας να μιλήσει περισσότερο για το ζήτημα. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά με όλες τις αναμνήσεις να κατακλύζουν το μυαλό του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ