NBA

NBA: Ο Άντονι Ντέιβις δούλεψε το τρίποντό του με παλαίμαχο παίκτη του Πανιωνίου, που πλέον είναι ασίσταντ στους Λέικερς

Ο Άντονι Ντέιβις με την φανέλα των Λέικερς
Ο Άντονι Ντέιβις με την φανέλα των Λέικερς Ⓒ 2023 JAE C. HONG/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντάρβιν Χαμ ζήτησε από τον Άντονι Ντέιβις να βελτιωθεί στο μακρινό σουτ ενόψει της σεζόν 2023/24 και ο σταρ των Λέικερς πέρασε ώρες το περασμένο καλοκαίρι με τον ασίσταντ κόουτς της ομάδας, Κρις Τζεντ, ο οποίος έχει περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα ως παίκτης.

Ο Άντονι Ντέιβις ξέρει ότι οι Λέικερς στοχεύουν στο πρωτάθλημα (και) φέτος. Ο Ντάρβιν Χαμ λοιπόν του έθεσε μία αποστολή: Να βελτιώσει το μακρινό του σουτ, αφού την τελευταία τριετία επιχειρεί όλο και λιγότερα τρίποντα, με τα ποσοστά του να πέφτουν συνεχώς. Και ο All Star φόργουορντ/σέντερ άκουσε την εντολή του προπονητή του.

Σύμφωνα λοιπόν με το ESPN, ο Ντέιβις πέρασε αρκετές ώρες του καλοκαιριού με τον ασίσταντ κόουτς των Λέικερς, Κρις Τζεντ, δουλεύοντας πάνω στο σουτ του από την γραμμή του τριπόντου. Οι παλαιότεροι λοιπόν πρέπει να έκαναν ήδη την σύνδεση: Ο Κρις Τζεντ δεν είναι άλλος από τον παίκτη που φόρεσε την φανέλα του Πανιωνίου την σεζόν 1999/00.

Ο Τζεντ θεωρείτο πάντοτε σπουδαίος σουτέρ και - για του λόγου το αληθές - την σεζόν 1999/00 που αγωνίστηκε στην Ελλάδα είχε 13.6 πόντους μέσο όρο με 36.6% στα τρίποντα, ενώ πριν από τον Πανιώνιο είχε περάσματα από την Ιταλία όπου σούταρε με ποσοστό κοντά στο 40% από την γραμμή του τριπόντου.

"Θέλω να είμαι απειλή σε όλα τα επίπεδα. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, αφού όλοι σουτάρουν καλά στην προπόνηση χωρίς πίεση" δήλωσε ο Ντέιβις για την δουλειά που έκανε με τον Τζεντ, την ίδια στιγμή που ο Ντάρβιν Χαμ δήλωσε χωρίς δισταγμό ότι θέλει ο σταρ του να επιχειρεί 6 τρίποντα ανά αγώνα την φετινή σεζόν.

Για την ιστορία, την σεζόν 2022/23 ο Ντέιβις σούταρε με 25.7% στα τρίποντα (0.3/1.3 ανά αγώνα), ενώ ποτέ στην καριέρα του δεν έχει σουτάρει με ποσοστό καλύτερο του 34% (σεζόν 2017/18 ως παίκτης των Πέλικανς).

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ