NBA

NBA: Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι παίζει πλέον με αυτοπεποίθηση

NBA: Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι παίζει πλέον με αυτοπεποίθηση
2022 AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Άλλος παίκτης ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι τον τελευταίο μήνα, εκμεταλλεύθηκε τις απουσίες των Θάντερ, μπήκε στο αρχικό τους σχήμα και παίζει πλέον με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση.

Στη δεύτερη σεζόν της καριέρας του στο NBA, ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι δεν μπήκε όπως θα ήθελε. Από το πρώτο έως το 39ο ματς της κανονικής περιόδου πέρασε από διάφορα στάδια, έγραψε δύο συμμετοχές στην αρχική πεντάδα των Θάντερ, είδε τα λεπτά του να αυξάνονται, να μειώνονται, τον ρόλο του να μεγαλώνει και να μικραίνει, όμως με 4.6 πόντους (35.8% στα συνολικά σουτ) και 4 ριμπάουντ ανά 15.1 λεπτά, δεν έδειξε έτοιμος για το επόμενο βήμα. Γι' αυτό και η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι τον έστειλε για τρεις εβδομάδες στην G-League, από την οποία ο νεαρός Σέρβος φόργουορντ γύρισε, όπως και πέρυσι, άλλος παίκτης. Με αυτοπεποίθηση, με αποφασιστικότητα, με πείσμα για να μη χρειαστεί να κατέβει ξανά στη μικρή Λίγκα.

Από τις 5 Φεβρουαρίου κι έπειτα, σε 10 αγώνες, ο Πόκου έχει 10.8 πόντους (48.4% στα συνολικά σουτ, 40% στο τρίποντο, 80% στις βολοές), 6.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο, 1.2 μπλοκ και μόλις 1.3 λάθη ανά 24.5 λεπτά. Τα ξημερώματα ήταν μάλιστα και πενταδάτος στην εκτός έδρας επικράτηση επί των Ντένβερ Νάγγετς, ματς στο οποίο είχε 9 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε 29:18. Στις 9/2 ο Ποκουσέβσκι έβαλε 18 πόντους στους Ράπτορς και στις 11/2 15 στους Σίξερς, ενώ στις 16/2 έγραψε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Οι απουσίες των Τζος Γκίντι, Λούγκεντζ Ντορτ, Κένριτς Γουίλιαμς, Μάικ Μασκάλα, Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ έδωσαν στον Σέρβο την ευκαιρία και στο αρχικό σχήμα να μπει, αλλά και να πάρει πολλά λεπτά και πλέον όλα θα εξαρτηθούν από εκείνον. Στην Οκλαχόμα Σίτι έχουν επενδύσει στο ταλέντο του, ο ίδιος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του NBA, όλοι ξέρουν ότι έχει το πακέτο των ικανοτήτων για να παίξει σε αυτό το επίπεδο, αλλά θα πρέπει να το κάνει με συνέπεια και με διάρκεια και όχι με εκλάμψεις. Οι Θάντερ έχουν εγγυηθεί το συμβόλαιό του για τη σεζόν 2022/23 κι ο 20χρονος φόργουορντ θα συνεχίσει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο μαζί τους.

TAGS NBA ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ