NBA

NBA: Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι έμεινε... έναν γύρο πίσω

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι με την φανέλα των Θάντερ
Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι με την φανέλα των Θάντερ 2021 MICHAEL WYKE/AP PHOTO

Η θέση στο ροτέισον των Θάντερ που χάθηκε, οι κακές εμφανίσεις στην G-League, η υποστήριξη και η παραμονή στην Οκλαχόμα Σίτι για ακόμη έναν χρόνο. Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι έκανε βήματα προς τα πίσω στη δεύτερη σεζόν του στο NBA και ψάχνει τρόπους για να ανακάμψει.

Η ρούκι σεζόν του ήταν ελπιδοφόρα, ειδικά στο δεύτερο μισό της, από την διακοπή για το All-Star Game 2021 κι έπειτα. Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι μπήκε στο NBA χωρίς προετοιμασία, βούτηξε στα βαθιά και κολύμπησε, έγραψε 8.2 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και ένα μπλοκ ανά 24.2 λεπτά σε 45 αγώνες της κανονικής περιόδου, ωστόσο η δεύτερη χρονιά του στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου δεν είναι εξίσου λαμπερή. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς ο 20χρονος Σέρβος φόργουορντ έχει κάνει αρκετά βήματα προς τα πίσω, έχει χάσει τον ρόλο του στο ροτέισον των Θάντερ και δεν ξεχωρίζει ούτε στην G-League, με τους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου.

Ο Ποκουσέβσκι ταλαιπωρήθηκε από τον Covid-19 στα τέλη του 2021, έχει κατέβει στην μικρή Λίγκα το τελευταίο διάστημα και σε έξι αγώνες έχει μόλις 7.2 πόντους (34.6% στα συνολικά σουτ, 26.3% στο τρίποντο), 6.8 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.2 μπλοκ, αλλά και 3 λάθη ανά 25.8 λεπτά. Είχε 15 πόντους στο πρώτο ματς της σεζόν απέναντι στους Όστιν Σπερς και άλλους 10 απέναντι στους Σάντα Κρουζ Γουόριορς και από εκεί και πέρα κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα, ενώ βγήκε ακόμη και εκτός αρχικής πεντάδας με αποτέλεσμα να μοιάζει με οδηγό της Formula 1 που "έφαγε" γύρο από τους προπορευόμενους συναθλητές του.

Ο Ποκουσέβσκι επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να μη συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Σερβίας για να δουλέψει ατομικά, τελικά δεν έπαιξε με τους Θάντερ στο Summer League και πλέον έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να βρει ξανά σημαντικό ρόλο στους Θάντερ. Η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι υποστηρίζει πολλούς νεαρούς, στη θέση τρία έχει τους Λου Ντορτ, Κέντριτς Γουίλιαμς (πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί πριν από την Trade Deadline της 10ης Φεβρουαρίου), Άαρον Γουίγκινς, στη θέση τέσσερα έχει τον Ντάριους Μπέιζλι και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπολογίζει τον παίκτη που επέλεξε πέρυσι στο νούμερο 17 του Draft.

Ο GM Σαμ Πρέστι έχει ήδη κάνει χρήση της option στο συμβόλαιο του Ποκουσέβσκι, που θα μείνει και την περίοδο 2022/23 στην Οκλαχόμα Σίτι αντί 3.261.480 δολαρίων, με την ομάδα να έχει το δικαίωμα να επεκτείνει την παραμονή του για ακόμα μία χρονιά αντί 5.009.633 δολαρίων. Το θετικό για τον 20χρονο Σέρβο είναι ότι βρίσκεται σε έναν οργανισμό που στηρίζει τους νεαρούς, ενώ τα χρήματά του είναι εξασφαλισμένα έως το καλοκαίρι του 2023. Το κακό είναι πως ο Πρέστι έχει μαζέψει ένα φορτηγό draft picks, γεγονός που του δίνει την άνεση να δοκιμάζει πρόσωπα χωρίς να χρειαστεί να επιμείνει σε αυτά για πολλά χρόνια. Γι' αυτό και ο Ποκουσέβσκι πρέπει να κάνει βήματα προς τα εμπρός ώστε να μαζέψει λίγο από το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών.

Στη σεζόν 2021/22 ο Ποκουσέβσκι έχει 4.6 πόντους (46.2% στο δίποντο, 23% στο τρίποντο), 4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 15.1 λεπτά σε 36 αγώνες της κανονικής περιόδου, με μόλις δύο συμμετοχές στην αρχική πεντάδα των Θάντερ που βρίσκονται στην 14η θέση της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 14-33.

TAGS NBA ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ