NBA

NBA: Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι εξερράγη ξανά μετά από το "αγροτικό" του

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι με την φανέλα των Θάντερ
Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι με την φανέλα των Θάντερ Ⓒ 2021 CARLOS OSORIO/ ASSOCIATED PRESS

Εντυπωσιακή επιστροφή στο NBA για τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι, που παίζει σπουδαίο μπάσκετ μετά από το πέρασμά του από την G-League, ακριβώς όπως έκανε και πέρυσι την ίδια σχεδόν περίοδο.

Η δεύτερη σεζόν της καριέρας του στο NBA δεν εξελίσσεται όπως την περίμενε ή όπως την περίμεναν οι Θάντερ. Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι έκανε βήματα προς τα πίσω στους πρώτους μήνες της περιόδου 2021/22, βρέθηκε στην G-League, έχασε την θέση του στην πεντάδα ακόμη και στους Μπλου, όμως με την επιστροφή του στην ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι δείχνει ξανά τι μπορεί να κάνει στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει εντυπωσιακά νούμερα στα τρία τελευταία παιχνίδια, εξερράγη όπως εξερράγη και πέρυσι μετά από το αγροτικό του στη μικρή λίγκα κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Στους τρεις αγώνες απέναντι στους Κινγκς, τους Ράπτορς και τους Σίξερς ο Ποκουσέβσκι έγραψε 14.4 πόντους με 66% στα συνολικά σουτ και 50% στο τρίποντο, 6.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 1 μπλοκ, μόλις 1.3 λάθη και 1.7 φάουλ ανά 29 λεπτά συμμετοχής. Οι Θάντερ έχασαν με 10, 19 και 13 πόντους αντίστοιχα, όμως βρίσκονται σε διαδικασία βελτίωσης των νεαρών παικτών τους και τα αποτελέσματα είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Ο Σέρβος φόργουορντ πήρε πολύ χρόνο, άρπαξε την ευκαιρία, έχει κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του προπονητή του και ίσως τον δούμε σύντομα και starter.

Πέρυσι, σε 15 αγώνες μετά από το πέρασμά του από την G-League, από τις 11 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου, ο Ποκουσέβσκι είχε 13 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και ένα μπλοκ ανά 31.4 λεπτά. Φέτος, από την πρεμιέρα της χρονιάς μέχρι να κατέβει στους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου, είχε μόλις 4.6 πόντους (23% στο τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.2 λάθη ανά 15.1 λεπτά σε 36 αγώνες.

TAGS NBA ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ