NBA

NBA, Ντουράντ: "Ο λόγος που δεν είμαι στην κουβέντα για τον GOAT είναι επειδή πήγα στους Γουόριορς"

Phoenix Suns forward Kevin Durant (35) brings the ball up court during the first half of an NBA basketball game, Sunday, Nov. 19, 2023, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Phoenix Suns forward Kevin Durant (35) brings the ball up court during the first half of an NBA basketball game, Sunday, Nov. 19, 2023, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer) AP PHOTO / RICK BOWMER

Ο Κέβιν Ντουράντ δήλωσε πως θεωρεί ότι ανήκει στην κουβέντα για τον GOAT (Greatest of All Time - Καλύτερος παίκτης όλων των εποχών) και ο λόγος που κανείς δεν τον συμπεριλαμβάνει σε αυτή είναι επειδή το 2016 πήγε στους Γουόριορς.

Ο Κέβιν Ντουράντ πιστεύει ότι πρέπει να μπει στην κουβέντα για τον GOAT (Καλύτερος παίκτης όλων των εποχών) του NBA. Έχει επιχειρήματα. Και θεωρεί ότι υπάρχει λόγος που δεν τον συμπεριλαμβάνει κανείς σε αυτή την κουβέντα.

"Επειδή πήγα στους Γουόριορς" δήλωσε σε συνέντευξή του στην "The Republic", για να προσθέσει: "Γιατί να μην μπω σε αυτή την κουβέντα; Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να κάνεις. Γιατί όχι; Τι δεν έχω πετύχει;"

Σύμφωνα με τον Ντουράντ, ο κόσμος δεν τον συμπεριλαμβάνει στην συζήτηση επειδή το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με τους Γουόριορς - που την προηγούμενη σεζόν είχαν ρεκόρ 73-9 και έφτασαν μέχρι τους τελικούς του NBA, όπου ηττήθηκαν από τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς - κάνοντας πανίσχυρο το Γκόλντεν Στέιτ.

Στην 3ετία που έμεινε στους Γουόριορς, ο Ντουράντ κατέκτησε δύο (σερί) πρωταθλήματα (2017, 2018) και ισάριθμα βραβεία MVP των τελικών, ενώ έφτασε μέχρι τους τελικούς και το 2019 (όπου και υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στην σειρά με τους Ράπτορς).

Ξέχωρα από τα επιτεύγματα του στην τριετία του στους Γουόριορς, έχει ακόμα στην συλλογή του ένα βραβείο MVP της κανονικής περιόδου, 4 βραβεία πρώτου σκόρερ του NBA, τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο με την Team USA, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες και βρίσκεται στην 12η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του NBA. Παρόλα αυτά, στην συζήτηση για τους κορυφαίους όλων των εποχών ο Ντουράντ δεν αναφέρεται καν στους πρώτους πέντε, ενώ πολλοί τον έχουν και εκτός 10αδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι έγινε μισητός μετά την απόφασή του να ενταχθεί στους ήδη ισχυρούς Γουόριορς το 2016. Πιθανότατα έχει δίκιο. Αυτό βέβαια ήταν σίγουρα κάτι που γνώριζε ότι θα συμβεί όταν έπαιρνε εκείνη την απόφαση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ