BASKETBALL ANALYSIS

NBA, Ντέμιαν Λίλαρντ: Η ανάλυση της 71αρας του κόντρα στους Ρόκετς και το μαγικό Shot Chart

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ σε αγώνα των Μπλέιζερς με τους Ρόκετς
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ σε αγώνα των Μπλέιζερς με τους Ρόκετς Ⓒ 2023 STEVE DYKES/ ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την μυθική 71αρα του Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στους Ρόκετς. Οι πόντοι από το Pick and Roll που σημείωσε, το μαγικό Shot Chart και οι συνολικά 89 πόντοι για τους οποίους ήταν υπεύθυνος. 

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στην νίκη των Μπλέιζερς επί των Ρόκετς, αφού σταμάτησε στους 71 πόντους με 13/22 τρίποντα, σε μία μαγική βραδιά.

Ο σταρ του Πόρτλαντ έγινε ο 8ος παίκτης που έσπασε το φράγμα των 70 πόντων στην κανονική περίοδο στο NBA, σημειώνοντας την 13η 70αρα στην ιστορία της λίγκας, σε μία μυθική εμφάνιση.

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την εμφάνιση του Λίλαρντ.

Οι 25 πόντοι από Pick and Roll και το τρομερό Shot Chart

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ ήταν ασταμάτητος και για να σημειώσει 71 πόντους χρειάστηκε 9/16 δίποντα, 13/22 τρίποντα, 14/14 βολές, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής. Το δε Shot Chart του είναι μαγικό και ενδεικτικό της μαγικής του βραδιάς:

Το Shot Chart του Λίλαρντ κόντρα στους Ρόκετς
Το Shot Chart του Λίλαρντ κόντρα στους Ρόκετς INSTAT SCOUT

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Λίλαρντ σκόραρε με τους εξής τρόπους:
Pick and Roll όπου ήταν ο χειριστής της μπάλας: 25 πόντοι σε 14 κατοχές
Catch and Shoot (σουτ από στάση): 9 πόντοι σε 3 κατοχές
Isolation (ένας εναντίον ενός): 9 πόντοι σε 13 καστοχές
Transition (κατάσταση αιφνιδιασμού): 8 πόντοι σε 3 κατοχές
Hand off (πάσα χέρι με χέρι και σουτ): 7 πόντοι σε 4 κατοχές
Off Screen (Βγαίνοντας από σκριν): 6 πόντοι σε 2 κατοχές

Ο Λίλαρντ έδωσε ένα… σεμινάριο εκτέλεσης κόντρα στους Ρόκετς, σουτάροντας τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και από στάση, ενώ δεν δίστασε να πάει και μέχρι μέσα στο καλάθι.

Παράλληλα, οι 6 ασίστ του μεταφράστηκαν σε 15 πόντους από τους συμπαίκτες του, ενώ το Πόρτλαντ σημείωσε άλλους 3 πόντους έπειτα από σκριν του σταρ της ομάδας. Κοινώς, ο Λίλαρντ ήταν - έμμεσα ή άμεσα - υπεύθυνος για 89 από τους 131 πόντους των Μπλέιζερς, ή αλλιώς, το 67.9%.

Ήταν ακόμα ένα σόου από τον Λίλαρντ, ο οποίος παλεύει να βάλει τους Μπλέιζερς στο play-in τουρνουά της Δύσης. Προς το παρόν το Πόρτλαντ - που εδώ και καιρό αγωνίζεται χωρίς τους τραυματίες Άνφερνι Σάιμονς και Γιουσούφ Νούρκιτς - βρίσκεται όμως στην 11η θέση της Δύσης, έχοντας στην πλάτη του τους - εξίσου επικίνδυνους - Λέικερς. Κοινώς, υπάρχει ανηφόρα μπροστά για τους Μπλέιζερς, που καλούνται να στηρίξουν τον σταρ τους, προκειμένου να μην χαραμίσουν στο τέλος της σεζόν εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στους Ρόκετς.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΗΠΑ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ