NBA

NBA, Ντανλίβι: "Θέλουμε να κρατήσουμε τον Γκριν, σημαίνει πολλά για τους Γουόριορς"

Ο Ντρέιμοντ Γκριν με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Ντρέιμοντ Γκριν με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο νέος τζένεραλ μάνατζερ των Γουόριορς, Μάικ Ντανλίβι, δήλωσε το... αυτονόητο, τονίζοντας ότι οι Γουόριορς θέλουν να διατηρήσουν στις τάξεις τους τον Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ πρόσθεσε ότι το Γκόλντεν Στέιτ δεν θέλει να ανταλλάξει τον Τζόρνταν Πουλ.

Η απόφαση του Ντρέιμοντ Γκριν να κάνει opt out από το συμβόλαιό του ήταν αναμενόμενη, αφού ψάχνει μία πολυετή συμφωνία. Αναμενόμενο ήταν και το σχόλιο του Μάικ Ντανλίβι στην παρουσίασή του ως νέος τζένεραλ μάνατζερ των Γουόριορς για την περίπτωση του δυναμικού φόργουορντ. Μένει πλέον να βρεθεί και η μέση λύση.

Ο Ντανλίβι πέφτει αμέσως στα... βαθιά, ωστόσο στις πρώτες του δηλώσεις φάνηκε αρκετά διαβασμένος, κάτι λογικό δεδομένου ότι βρίσκεται χρόνια στους Γουόριορς. "Θέλουμε πολύ να κρατήσουμε τον Ντρέιμοντ" δήλωσε αρχικά όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση του άλλοτε All Star φόργουορντ, για να προσθέσει: "Σημαίνει για τον οργανισμό και την ομάδα μας και στο πώς θέλουμε να νικάμε στο υψηλότερο επίπεδο. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να τον έχουμε".

Η πραγματική είδηση βέβαια από το στόμα του Ντανλίβι ήρθε όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνουν οι Γουόριορς με τον Τζόρνταν Πουλ. Ο λόγος είναι ότι ο νεαρός γκαρντ είναι κατά τεκμήριο αυτός που μπορεί να φέρει πίσω τα περισσότερα ανταλλάγματα σε περίπτωση που το Γκόλντεν Στέιτ αποφασίσει να κάνει μία ανταλλαγή για να βελτιώσει το ρόστερ του (μαζί ίσως με τον Τζόναθαν Κουμίνγκα).

Το δε γεγονός ότι οι πληγές στην σχέση του Πουλ με το Γκόλντεν Στέιτ παραμένουν ανοιχτές μετά την γροθιά που είχε δεχθεί πέρυσι από τον Γκριν είναι ένας ακόμα λόγος που πολλοί πίστευαν - και πιστεύουν - ότι το καλοκαίρι θα παραχωρηθεί με ανταλλαγή. Ο Ντανλίβι ωστόσο βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, αφού δήλωσε για το θέμα πως "σκοπεύουμε να έχουμε τον Πουλ μαζί μας για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια".

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ