ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

NBA, Νιου Ορλίν Πέλικανς: Οι κάλτσες τους είχαν μήνυμα στήριξης προς την Ουκρανία

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ στο παιχνίδι με τους Κινγκς
Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ στο παιχνίδι με τους Κινγκς © 2022 GERALD HERBERT / AP IMAGES

Οι Νιου Ορλίν Πέλικανς αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα στήριξης προς την Ουκρανία, φορώντας κάλτσες στα χρώματα της σημαίας της.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ήταν εκ των πρώτων (αν όχι ο πρώτος) παικτών του ΝΒΑ που μίλησε δημόσια για την κατάσταση στην Ουκρανία, για την εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο, που ξεκίνησε πριν από έξι μέρες.

Ο σέντερ των Νιου Ορλίν Πέλικανς το έκανε για ακόμη μια φορά μετά το παιχνίδι με τους Σακραμέντο Κινγκς, στο οποίο όμως αυτός κι οι συμπαίκτες του πέρασαν ένα ιδιαίτερο μήνυμα με τις κάλτσες τους. Συγκεκριμένα, άπαντες παρουσιάστηκαν με κίτρινες κάλτσες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, που δοκιμάζεται τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ρωτήθηκε για το χρώμα στις κάλτσες των παικτών, τονίζοντας: "Είναι δύσκολο να μιλάμε γι αυτό το θέμα, δεδομένου ότι διάφορα μη φυσιολογικά πράγματα συμβαίνουν εκεί (σ.σ.: στην Ουκρανία). Προσπαθούμε απλά να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε αυτά, ο εχθρός είναι ακόμη έξω, αθώοι σκοτώνονται. Όλος ο κόσμος μιλάει για κυρώσεις, για υποστήριξη, για προσευχές, αλλά κάτι άλλο πρέπει να γίνει επειδή ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται. Όλος ο πλανήτης πρέπει να το δει αυτό. Είναι δύσκολο να μιλάμε γι αυτό, αλλά είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στον ουκρανικό λαό".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ NBA ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ