NBA

NBA, Νάγκετς: Ο Καμπάσο "κόπηκε" λόγω ύψους σύμφωνα με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας

Ο Φακούντο Καμπάσο σε φάση από αγώνα Νάγγετς - Νικς τον Μάιο του 2021
Ο Φακούντο Καμπάσο σε φάση από αγώνα Νάγγετς - Νικς τον Μάιο του 2021 2021 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Νάγκετς, Κάλβιν Μπουθ, δήλωσε ότι ο λόγος που οι Νάγκετς δεν πρόσφεραν νέο συμβόλαιο στον Φακούντο Καμπάσο ήταν ότι ο Αργεντινός έχει ύψος 1.78 μέτρα και ήθελαν να χτίσουν μία ψηλότερη ομάδα.

Ο Φακούντο Καμπάσο έχει σπάσει κάθε στερεότυπο, έφτασε να είναι βασικός στην Ρεάλ και αγωνίστηκε στο NBA με τους Νάγκετς. Στα 31 του χρόνια ωστόσο είδε για ακόμα μία φορά μία ομάδα να τον κρίνει με βάση το ύψος του.

Ο λόγος για τους Νάγκετς, οι οποίοι σύμφωνα με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Κάλβιν Μπουθ, αποφάσισαν να μην του κάνουν πρόταση ανανέωσης έπειτα από τα δύο χρόνια που πέρασε στην ομάδα επειδή είναι... κοντός (1.78 μέτρα).

"Ο Φάκου (σ.σ Καμπάσο) έδωσε την καρδιά και την ψυχή του όταν ήταν εδώ. Τον λάτρεψαν όλοι στα αποδυτήρια" δήλωσε αρχικά ο Μπουθ όταν ρωτήθηκε σχετικά, για να προσθέσει σχεδόν κυνικά στην συνέχεια:

"Θέλαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μία ψηλότερη ομάδα και δεν θεωρήσαμε απαραίτητο να έχουμε έναν αληθινό πόιντ γκαρντ σαν τον Καμπάσο, οπότε ακολουθήσαμε μία διαφορετική κατεύθυνση".

Κλείνοντας το θέμα, ο Μπουθ τόνισε: "Ξέρω ότι πιθανότατα ήθελε (σ.σ ο Καμπάσο) να παίζει περισσότερο. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο NBA".

Ο Καμπάσο - ο οποίος εξακολουθεί να έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή του στο NBA - φόρεσε την φανέλα των Νάγκετς την διετία 2020-2022. Σε αυτό το διάστημα είχε 5.6 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής (130 αγώνες - 23 ως βασικός).

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ