ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

NBA, Μπεν Σίμονς: "Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την Αυστραλία"

Ο Μπεν Σίμονς με την φανέλα των Νετς
Ο Μπεν Σίμονς με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ξεκάθαρος ο Μπεν Σίμονς, δήλωσε ότι θέλει να ενισχύσει την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λέγοντας ότι πλέον αισθάνεται ότι είναι κοντά στο 100% ετοιμότητας ενόψει της σεζόν 2023/24.

Ο Μπεν Σίμονς έχει ακούσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια επειδή δεν ενισχύει την Αυστραλία σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο ίδιος ωστόσο θέλει να το κάνει, ξεκινώντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του 2024, αν φυσικά οι "Μπούμερς" προκριθούν.

Ο γκαρντ των Νετς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο "andscape" του ESPN, μιλώντας για όσα πέρασε - σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο - τα τελευταία δύο χρόνια και με την κουβέντα να πηγαίνει στην Εθνική Αυστραλίας ήταν ξεκάθαρος.

"Θέλω 100% να ενισχύσω την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θέλω να κάνω το επόμενο καλοκαίρι" δήλωσε αρχικά ο Σίμονς, για να προσθέσει: "Θέλω να παίξω.

Λαμβάνω μηνύματα από Αυστραλούς που μου λένε ότι έπρεπε να παίξω τώρα. Θα παίξω όμως όταν είμαι έτοιμος σωματικά. Δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια μία στιγμή που ήμουν πραγματικά έτοιμος σωματικά πριν από μία μεγάλη διοργάνωση. Την επόμενη χρονιά, όμως, ο στόχος μου είναι να είμαι στην ολυμπιακή ομάδα".

Ο άλλοτε All Star αναφέρθηκε στην συνέχεια σε όσα πέρασε εντός και εκτός παρκέ λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε στην μέση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να κάνει ούτε καθημερινά πράγματα.

"Δεν νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να καταλάβει πώς αισθανόμουν. Το γεγονός ότι τώρα μπορώ να κάθομαι και απλώς να χαλαρώνω είναι καινούριο για εμένα. Είμαι όμως κοντά στο 100%" δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Δεν μπορούσα να κάνω ούτε τα απλά, καθημερινά πράγματα. Να περπατήσω, να σταθώ όρθιος, να σηκωθώ από το κρεβάτι. Πονούσα. Αν καθόμουν για πολλή ώρα, τότε ήμουν πιασμένος και το νεύρο έστελνε τον πόνο στο πόδι μου. Δεν μπορούσα καν να οδηγήσω για να πάω στο γήπεδο".

Κλείνοντας, ο Σίμονς αναφέρθηκε και στην περσινή σεζόν με τους Νετς, όπου αγωνιζόταν τραυματίας, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην μπορεί να ενισχύσει την ομάδα του, αποφασίζοντας να κάνει νέες εξετάσεις: "Προσπάθησα να παίξω, αλλά δεν μπορούσα. Ο κόσμος μου έλεγε να προσπαθήσω, αλλά δεν μπορούσα καλά-καλά να πηδήξω. Έκανε air-ball σε χουκ, επειδή δεν μπορούσα να πατήσω το αριστερό μου πόδι, που δεν μπορούσε να απορροφήσει την πίεση και ήταν πρησμένο

Προσπάθησα να παίξω, να τα διαχειριστώ όλα αυτά, να τους ικανοποιήσω όλους. Αλλά δεν μπορούσα άλλο. Άκουγα τον κόσμο να λέει ότι δεν ήθελα να παίξω. Οπότε αποφάσισα να πάρω σοβαρά το θέμα, έκανα εξετάσεις και είδα ότι είχα δύο κήλες στην μέση μου - αριστερά και δεξιά από τον ίδιο μεσοσπονδύλιο δίσκο και για αυτό δεν μπορούσα να πατήσω το δεξί μου πόδι. Πάνω σε αυτό δούλεψα όλο το καλοκαίρι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ NBA ΗΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ