MUNDOBASKET 2023

Προπονητής Αυστραλίας: "Δεν πήγαμε να παρακαλέσουμε τον Μπεν Σίμονς"

Ο Μπεν Σίμονς με την προπονητική εμφάνιση των Νετς
Ο Μπεν Σίμονς με την προπονητική εμφάνιση των Νετς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, Μπράιαν Γκόρτζιαν, ξεκαθάρισε πως ούτε ο Μπεν Σίμονς, ούτε κανένας άλλος παίκτης μπορεί να μπει πάνω από την ομάδα, στην οποία δεν αρκεί να αγωνίζεσαι στο NBA για να κληθείς.

Άλλο μεγάλο τουρνουά για την Αυστραλία, άλλη μία απουσία για τον Μπεν Σίμονς. Ο προπονητής των Μπούμερς, Μπράιαν Γκόρτζιαν, ενώ προετοιμάζει την ομάδα του για το MundoBasket 2023 (σσ. θα κόψει άλλον έναν παίκτη για να καταλήξει στην τελική δωδεκάδα), παραχώρησε μία συνέντευξη στο ESPN και ξεκαθάρισε μερικά πράγματα αναφορικά με τον 27χρονο NBAερ.

"Στις συνομιλίες μου με τον Μπεν Σίμονς έλεγα πάντα: 'Δεν θα σε επιλέξω'. Είναι σημαντικό για τη χώρα να γνωρίζει ότι δεν πήγαμε να πούμε 'Σε παρακαλούμε Μπεν, δεν έχουμε τίποτα αν δεν παίξεις εσύ'. Δεν είμαστε καθόλου έτσι.

Είναι ένα συναίσθημα που θεωρείται σημαντικό για δύο βασικούς λόγους. Το πρώτο είναι ότι οι εθνικές ομάδες έχουν υψηλό επίπεδο κύρους στην αθλητική συνείδηση της Αυστραλίας - σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες - έτσι η οπτική του να αντιμετωπίζεις έναν παίκτη ως μεγαλύτερο από την ομάδα δεν συμβαδίζει με τις αξίες της χώρας , γενικά μιλώντας.

Το άλλο είναι ότι η είσοδος στην Εθνική Αυστραλίας είναι εξαιρετικά δύσκολη στις μέρες μας. Το να είσαι παίκτης του NBA δεν εγγυάται την επιλογή σου, επομένως υπάρχει ένα επίπεδο επένδυσης που αναμένεται να κάνουν οι αθλητές, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

Ναι, είσαι φανταστικός και είσαι σπουδαίος παίκτης και η χώρα σε αγαπά. Τόσο η χώρα, όσο και η ομάδα σε θέλουν στα χρυσά και στα πράσινα. Αλλά, από την άλλη, αυτό είναι πραγματικά καλό και για σένα. Γιατί μπορείς να περάσεις από αυτές τις πόρτες και να αφήσεις τα πάντα πίσω σου και να είσαι εσύ, και να παίξεις με τους φίλους σου, σε μία τέτοια κουλτούρα. Το βλέπω έτσι, ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτόν και ότι εγώ και τα παιδιά της ομάδας νοιαζόμαστε για αυτόν. Θέλουμε να κάνει μια σπουδαία καριέρα", είπε μεταξύ άλλων ο 70χρονος Γκόρτζιαν.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ