NBA

NBA, Μπακς: Συμφωνία με Στοτς, θα είναι ο άμεσος βοηθός του Γκρίφιν

Ο Τέρι Στοτς
Ο Τέρι Στοτς Ⓒ 2021 JACK DEMPSEY/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τέρι Στοτς θα είναι τελικά ο πρώτος ασίσταντ κόουτς του Έντριαν Γκρίφιν στον πάγκο των Μπακς, αφού το Μιλγουόκι συμφώνησε μαζί του.

Ένα σπουδαίο όνομα πρόσθεσαν στο προπονητικό τους επιτελείο οι Μπακς. Ο λόγος για τον Τέρι Στοτς, με τον οποίο συμφώνησαν να είναι ο πρώτος ασίσταντ κόουτς του Έντριαν Γκρίφιν.

Ο Στοτς και ο Μπορέγκο ήταν οι βασικοί υποψήφιοι για τον ρόλο του άμεσου βοηθού του 48χρονου τεχνικού του Μιλγουόκι, με τον άλλοτε τεχνικό των Μπλέιζερς να παίρνει τελικά το χρίσμα. Ο Μπορέγκο από την πλευρά του συμφώνησε να γίνει ο άμεσος βοηθός του Γουίλι Γκριν στους Πέλικανς.

Η προσθήκη του Στοτς στο τεχνικό επιτελείο των Μπακς δεν ήρθε τυχαία. Με τον Γκρίφιν να είναι ένας προπονητής που έχει την φήμη του ειδικού στην άμυνα, το Μιλγουόκι ήθελε να προσθέσει στο πλευρό του έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος στο παρελθόν θα είχε δείξει πράγματα με την επιθετική του φιλοσοφία.

Ο Στοτς ταίριαζε απολύτως σε αυτό το προφίλ, αφού όταν ήταν τεχνικός των Μπλέιζερς (2012-2021) τους είχε σταθερά στην πρώτη δεκάδα στο offensive rating (πόντοι που σημειώνει μία ομάδα ανά 100 κατοχές), ενώ την τριετία 2018-2021 το Πόρτλαντ βρισκόταν στην πρώτη τριάδα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ