NBA

NBA, Μοράντ: Ο δικαστής αποδέχθηκε τον ισχυρισμό ότι ο σταρ των Γκρίζλις βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν χτύπησε έναν 17χρονο

Ο Τζα Μοράντ
Ο Τζα Μοράντ Ⓒ 2023 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Μικρή δικαίωση για τον Τζα Μοράντ, αφού ο δικαστής της υπόθεσης όπου κατηγορείται ότι χτύπησε έναν 17χρονο κατά την διάρκεια ενός μεταξύ τους μονού αποφάσισε ότι ο σταρ των Γκρίζλις βρισκόταν πράγματι σε αυτοάμυνα.

Ο Τζα Μοράντ πήρε μία μικρή νίκη στην δικαστική του διαμάχη με τον Τζόσουα Χόλογουεϊ, τον οποίο κατηγορείται ότι χτύπησε έπειτα από μία σειρά μονών που είχαν παίξει.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του ESPN, ο δικαστής της υπόθεσης αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του σταρ των Γκρίζλις ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν χτύπησε τον - τότε 17χρονο - Χόλογουεϊ τον Ιούλιο του 2022. Συγκεκριμένα, ο All Star γκαρντ είχε ισχυριστεί τότε ότι ο Χόλογουεϊ του πέταξε την μπάλα στο πρόσωπο έπειτα από συνεχόμενες ήττες και σήκωσε το σορτσάκι του πηγαίνοντας απειλητικά προς το μέρος του, κάτι που - όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του τον περασμένο Δεκέμβριο - "από εκεί που προέρχομαι εγώ, όταν κάποιος κάνει αυτή την κίνηση, σημαίνει ότι είναι έτοιμος να παλέψει. Τον χτύπησα πρώτος για να προστατέψω τον εαυτό μου".

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ίδιου περιστατικού ο στενός φίλος του Μοράντ, Νταβόντε Πακ, κατηγορήθηκε ότι χαστούκισε στην συνέχεια τον Χόλογουεϊ, με τις κατηγορίες ωστόσο να αποσύρονται στην συνέχεια.

Για την ιστορία, η δικαστική διαμάχη του Μοράντ με τον Χόλογουεϊ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση απλώς σημαίνει ότι ο δικαστής δέχθηκε πως ο σταρ των Γκρίζλις βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Για την κατηγορία ότι χτύπησε τον - τότε 17χρονο και πλέον 19χροον - Χόλογουεϊ η απόφαση ακόμα εκκρεμεί, με την απόφαση να αναμένεται να αργήσει ακόμα.

Όπως και να έχει, για την πλευρά του Μοράντ οποιαδήποτε νίκη - μικρή ή μεγάλη - είναι σημαντική στην προσπάθεια βελτίωσης του προφίλ του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τιμωρία 25 αγώνων που κουβάλησε την φετινή σεζόν επειδή είχε βρεθεί σε live στο Instagram να κρατάει όπλο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ