NBA

NBA, Μίτσιτς: Η βραδιά καριέρας κόντρα στους Γκρίζλις και οι εξαιρετικοί του αριθμοί μέσα στον Μάρτιο

Ο Βασίλιε Μίτσιτς
Ο Βασίλιε Μίτσιτς 2024 NELL REDMOND/AP IMAGES

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει αναγεννηθεί με την φανέλα των Χόρνετς, έχοντας αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε στην Σάρλοτ, με τους αριθμούς του μέσα στον Μάρτιο να είναι εξαιρετικοί.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει βρει την ηρεμία του στην Σάρλοτ. Το έδειξε αυτό (και) κόντρα στους Γκρίζλις, όπου οδήγησε τους Χόρνετς στην νίκη με 110-98 μέσα στο Μέμφις, πραγματοποιώντας ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση.

Ο Σέρβος γκαρντ βρέθηκε σε σπουδαίο βράδυ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 25 πόντους με 4/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους και εύστοχα τρίποντα.

Ο Σέρβος μοιάζει - και είναι - άλλος άνθρωπος στους Χόρνετς, αφού έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και τον έχει αξιοποιήσει στο μέγιστο, αριθμώντας 11.3 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ωστόσο είναι η παρουσία του μέσα στον Μάρτιο, από τότε δηλαδή που καθιερώθηκε στην βασική πεντάδα της ομάδας.

Στους εφτά αγώνες λοιπόν που έχει αγωνιστεί τον Μάρτιο, ο Σέρβος είχε διψήφιο αριθμό σε όλους, έχοντας σε αυτό το διάστημα 15.4 πόντους, 2.9 ριμπάουντ, 6.4 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 3.1 λάθη μέσοόρο με 37.9% στα τρίποντα, 49.4% στα σουτ και 94.4% στις βολές σε 31 λεπτά συμμετοχής, θυμίζοντας σιγά-σιγά τον Μίτσιτς της Αναντολού Εφές.

Είναι σαφές ότι στους Θάντερ δεν θα μπορούσε ο Μίτσιτς δεν θα μπορούσε να κάνει τα ίδια πράγματα, αφού δεν περίσσευε χρόνος συμμετοχής σε μία ομάδα που έχει στόχο τα playoffs και διέθετε πληθώρα λύσεων στην περιφέρεια. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η απουσία του ΛαΜέλο Μπολ έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στους Χόρνετς.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μίτσιτς έχει δείξει το τελευταίο διάστημα ότι δεν ήρθε τυχαία το κάλεσμα του NBA το περασμένο καλοκαίρι, με την κορυφαία λίγκα του κόσμου να βλέπει γιατί αρκετές ομάδες βρίσκονταν εδώ και χρόνια στο... κατόπι του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ