NBA

NBA: Με τον Βον στον πάγκο τους οι Νετς είναι η καλύτερη ομάδα

NBA: Με τον Βον στον πάγκο τους οι Νετς είναι η καλύτερη ομάδα
AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Συμπτωματικό ή μη, από τη στιγμή που ο Στιβ Νας παρέδωσε τα σκήπτρα στον Ζακ Βον οι Μπρουκλιν Νετς τρέχουν ρεκόρ 19-7. Ή αλλιώς το καλύτερο του NBA στο ίδιο διάστημα.

Οι Νετς είναι ένας πολλαπλά ταλαιπωρημένος από τα λάθη του οργανισμός. Πάνω στη βιασύνη και στην αδημονία να πετύχει περισσότερα απ' όσα είναι εφικτό πολλές καταστρέφει ό,τι έχει φτιάξει με κόπο.

Η εφετινή χρονιά δεν άρχισε καθόλου καλά εξαιτίας διάφορων ανοικτών ζητημάτων. Η απαίτηση του Ντουράντ να γίνει ανταλλαγή, τα προσωπικά θέματα του Ίρβινγκ και τα πολλαπλά φύσεως αγωνιστικά προβλήματα είχαν φέρει την ομάδα σ' ένα τέλμα.

Το 2-5 έμοιαζε χειρότερο απ' όσο πραγματικά ήταν και το μέλλον φάνταζε δυσοίωνο, σαν ένας βούρκος να ρουφούσε τους Νετς προς μέσα. Ακόμη και την ημέρα που απολύθηκε ο Στιβ Νας, οι προβλέψεις ήθελαν το Μπρούκλιν να παραδίδει τα όπλα, χάνοντας άλλη μια χρονιά.

Αντ' αυτού προέκυψε μια απρόσμενη αναγέννηση. Η άμεση μονιμοποίηση του Ζακ Βον ξεθόλωσε γρήγορα το τοπίο γύρω από τον προπονητή και η ομάδα μπήκε ως δια μαγείας σε ορθή πορεία. Το 118-110 επί των Μπακς δεν ήταν μόνο η όγδοη σερί νίκη των Νετς. Ήταν η 19η συνολικά σε σύνολο 26 αγώνων από τη στιγμή που έγινε η αλλαγή προπονητή. Μάλιστα κέρδισαν τα 12 από τα τελευταία 13 τους, συντρίβοντας μεταξύ άλλων τους πρωταθλητές Γουόριορς!

Το 19-7 αυτό, ένα ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 73%, δεν το έχει άλλη ομάδα, σε Ανατολή ή Δύση, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Είναι το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα και φυσικά αρκετό για να φέρει το Μπρούκλιν στην τέταρτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με συνολικό 21-12, μόλις δύο νίκες πίσω από τους πρωτοπόρους Σέλτικς!

Η συνέχεια θα δείξει αν θα έχει διάρκεια αυτό το μομέντουμ. Ή κάτι θα στραβώσει ξανά. Τα έξι παιχνίδια στα επόμενα επτά είναι εκτός έδρας και θα δώσουν σαφείς απαντήσεις.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ