NBA

NBA: Με Σικάγο Μπουλς οι Μιλγουόκι Μπακς στον α' γύρο των playoffs, αυτό είναι το μονοπάτι τους για το repeat

NBA: Με Σικάγο Μπουλς οι Μιλγουόκι Μπακς στον α' γύρο των playoffs, αυτό είναι το μονοπάτι τους για το repeat
2022 AP PHOTO/AARON GASH

Οι Σέλτικς πάλεψαν για το πλεονέκτημα έδρας στον β' γύρο, νίκησαν τους Γκρίζλις στο Μέμφις και έστειλαν τους Μιλγουόκι Μπακς πάνω στους Σικάγο Μπουλς. Δείτε το μονοπάτι που πρέπει να διαβεί η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το repeat.

Η κανονική περίοδος του NBA ολοκληρώθηκε. Τα... τρίτα των Μπακς ηττήθηκαν στο Κλίβελαντ, καθώς ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θέλησε να προφυλάξει τους 11 παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο τρίτο παιχνίδι σε τέσσερα βράδια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που καιγόταν για να κερδίσει και να έχει δύο ευκαιρίες στο play-in tournament, πριν οι πλήρεις Σέλτικς περάσουν από το Μέμφις (139-110) και πάρουν την δεύτερη θέση. Το ματσάρισμα της Βοστώνης με τους Νετς του Ίρβινγκ και του Ντουράντ είναι πολύ πιθανό και θα προκύψει αν το Μπρούκλιν πάρει το παιχνίδι με τους Καβαλίερς στο γήπεδό του, ωστόσο φαίνεται πως οι Κέλτες προτίμησαν το πλεονέκτημα έδρας στον δεύτερο γύρο από έναν πιο βατό αντίπαλο στον πρώτο.

Με το διπλό των Σέλτικς, οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τερμάτισαν στην τρίτη θέση της Ανατολής (υστερούν στην ισοβαθμία του 51-31 με εκείνους) και μπαίνουν στην post season για να καθαρίσουν χωρίς πολλά-πολλά τους Μπουλς που με τη σειρά τους τερμάτισαν στην έκτη θέση. Οι πρωταθλητές νίκησαν και στα τέσσερα ματς με τους Ταύρους στη regular season (94-90 και 126-98 εντός, 118-112 και 127-106 εκτός έδρας), αισθάνονται ότι το Σικάγο δεν μπορεί να τους απειλήσει σε σειρά αγώνων, ξέρουν ότι δεν έχει κορμιά για να αντιμετωπίσει τον Γιάννη και τον Μπρουκ Λόπεζ, θα παίξει χωρίς τον βασικό του πόιντ γκαρντ, τον Λόνζο Μπολ και με τον βασικό του σούτινγκ γκαρντ, τον Ζακ ΛαΒίν, τραυματία.

Αν οι Μπακς αποκλείσουν τους Μπουλς, στον δεύτερο γύρο (ημιτελικά Ανατολής) θα παίξουν με τον νικητή της σειράς Σέλτικς - Νετς/Καβαλίερς. Θα έχουν μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Βοστώνη ή πλεονέκτημα απέναντι σε Μπρούκλιν/Κλίβελαντ. Αν περάσουν κι από αυτή τη σειρά, τότε στους τελικούς της Περιφέρειας θα βρουν την ομάδα που θα έχει επιβιώσει από τις σειρές Χιτ - Νετς/Καβαλίερς/Χοκς/Χόρνετς και Σίξερς - Ράπτορς. Με το Μαϊάμι θα έχει μειονέκτημα έδρας, με οποιαδήποτε άλλο θα έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους NBA Finals για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, με στόχοτο repeat και τίποτα λιγότερο. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς Μπακς - Μπουλς θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Απριλίου.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ