NBA

NBA, Μάβερικς: Ο Μαρκ Κιούμπαν έδειξε ποιος ευθύνεται για την απώλεια του Μπράνσον

Ο Τζέιλεν Μπράνσον παρέα με τον Λούκα Ντόντσιτς
Ο Τζέιλεν Μπράνσον παρέα με τον Λούκα Ντόντσιτς AP PHOTO/LM OTERO

Ο Λούκα Ντόντσιτς δήλωσε πως του λείπει από τους Μάβερικς ο Τζέιλεν Μπράνσον και ο Μαρκ Κιούμπαν έσπευσε να χρίσει τον υπεύθυνο για την απώλειά του.

Πριν από τον κομβικό αγώνα απέναντι στους Κινγκς, το αποτέλεσμα του οποίου κράτησε όρθιους τους Μάβερικς στη μάχη για τη συμμετοχή στο play-in tournament, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε ερωτηθεί για τον Τζέιλεν Μπράνσον και πόσο του λείπει.

Μια ερώτηση που φαινομενικά έκρυβε αιχμή για τη χημεία του με τον Καϊρί Ίρβινγκ, τη στιγμή που o 26χρονος σούτινγκ γκαρντ κάνει μια σούπερ, πρώτη σεζόν στους Νικς έχοντας 24 πόντους με σχεδόν 42% στο τρίποντο και 6.2 ασίστ ανά 35 λεπτά συμμετοχής. Ο Σλοβένος σταρ αποκρίθηκε "πολύ" και η απάντησή του έριξε περισσότερο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης των αποφάσεων που πήρε το front office των Μαβς όταν κλήθηκε να δώσει ή όχι το συμβόλαιο που έψαχνε ο Μπράνσον.

Ο Μαρκ Κιούμπαν, ο έχων το μαχαίρι και το καρπούζι στον οργανισμό καθώς είναι αυτός πληρώνει, είχε κάτι να πει επ' αυτού, υποστηρίζοντας πως "τα πράγματα χαλάνε όταν εμπλέκονται οι γονείς". Ήταν μια σαφέστατη αιχμή προς τον Ρικ Μπράνσον, τον πατέρα του Τζέιλεν, του οποίου ο ρόλος επηρέασε, κατά πάσα πιθανότητα, τις εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο πως λίγες εβδομάδες πριν από την επισημοποίηση της συμφωνίας με τους Νικς ο πρεσβύτερος Μπράνσον προσελήφθη ως ασίσταντ του Τομ Τιμπόντο. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί επίσης σε Μπουλς και Τίμπεργουλβς, ωστόσο το timing της ένταξής του στο προπονητικό τιμ των Νικς δεν είναι ψέμα πως βόλεψε τις καταστάσεις.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ