NBA

NBA, Μάτζικ Τζόνσον: "Ο ΛεΜπρόν φταίει που ο ΝτεΡόζαν δεν πήγε στους Λέικερς, προτίμησε τον Γουέστμπρουκ"

Ο Μάτζικ Τζόνσον, θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς
Ο Μάτζικ Τζόνσον, θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς 2019 AP PHOTO/MARK J. TERRILL, FILE

Ο Μάτζικ Τζόνσον έριξε τα βέλη του προς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, λέγοντας ότι θεωρεί ότι ο "Βασιλιάς" είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι οι Λέικερς προτίμησαν τον Ράσελ Γουέστμπρουκ αντί για τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ειδικά από την στιγμή που ο τελευταίος ήθελε να αγωνιστεί στο Λ.Α

Οι Λέικερς απέχουν δύο ήττες από το να τεθούν εκτός play-in τουρνουά. Τα αίτια πολλά, με τον προβληματική χημεία εντός παρκέ των Τζέιμς, Ντέιβις και Γουέστμπρουκ να είναι σημαντικός λόγος. Σύμφωνα με τον Μάτζικ Τζόνσον ωστόσο, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν οι Λέικερς απλώς τον... άκουγαν και προτιμούσαν τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν αντί του Γουέστμπρουκ, κάτι για το οποίο κατηγορεί τον ΛεΜπρόν.

Ο θρύλος των Λέικερς φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ESPN και όταν ρωτήθηκε για το τι φταίει για την πορεία της ομάδας και αν ευθύνεται ο ΛεΜπρόν, απάντησε: "Όταν το σκέφτομαι, ο ΛεΜπρόν πρέπει να πάρει το φταίξιμο επειδή ο ΝτεΡόζαν κατέληξε στο Σικάγο και όχι στους Λέικερς.

Ο ΝτεΡόζαν ήθελε να παίξει στους Λέικερς. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπό του, ο οποίος με ενημέρωσε για τις προθέσεις του. Εγώ επικοινώνησα με τους Λέικερς και τους το είπα. Θα μπορούσε να είναι στους Λέικερς και όχι στους Μπουλς. Όταν όμως ο ΛεΜπρόν και ο Γουέστμπρουκ άρχισαν να μιλούν, τότε χάλασε η συμφωνία, αφού ο δεύτερος ήρθε αντί του ΝτεΡόζαν".

Αναπτύσσοντας μάλιστα στην συνέχεια το σκεπτικό του, ο Μάτζικ τόνισε ότι ο ΝτεΡόζαν ταίριαζε περισσότερο στην ομάδα, ενώ δεν θα χρειαζόταν κιόλας οι Λέικερς να χάσουν τόσους πολλούς ρολίστες για χάρη του, όπως συνέβη για να πάρουν Γουέστμρουκ (Κούζμα, Κάλντγουελ-Πόουπ και Χάρελ κατέληξαν με ανταλλαγή στους Γουίζαρντς για χάρη του):

"Θα έμεναν όλοι οι ρολίστες. Οι ρολίστες που έφυγαν, όπως ο Καρούσο και ο Κάλντγουελ-Πόουπ, ήταν οι καλύτεροι αμυντικοί της ομάδας, για αυτό η άμυνα των Λέικερς είναι κακή. Αν απλώς έδιναν με ανταλλαγή τον Κούζμα για τον Μπάντι Χιλντ στους Κινγκς, τότε με τους παίκτες που θα έμεναν και τον ΝτεΡόζαν θα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα".

Με την σεζόν να κρέμεται πλέον από μία κλωστή για τους Λέικερς, το κλίμα έχει βαρύνει για όλους. Και σίγουρα οι ατάκες του Μάτζικ δεν βοηθούν την κατάσταση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ