NBA

ΝΒΑ, Λέικερς: Μία ανάσα από το απόλυτο φιάσκο, όλα τα σενάρια για το play-in τουρνουά

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις των Λέικερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις των Λέικερς Ⓒ 2022 ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Οι Λέικερς βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με την μεγαλύτερη αποτυχία της ιστορίας τους και ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια όλων των εποχών στο NBA. Οι αγώνες που μένουν, οι Σπερς, το 4/4 που ούτε αυτό θα είναι αρκετό για να μπουν στο play-in τουρνουά και το παράθυρο ελπίδας.

Δύο νίκες των Σπερς και μία νίκη των Πέλικανς. Τόσο κοντά βρίσκονται πλέον οι Λέικερς στο φιάσκο της χρονιάς και ίσως το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών στην ιστορία του NBA.

Η εντός έδρας ήττα από τους Νάγκετς και η νίκη των Σπερς επί των Μπλέιζερς έβαλε ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο της ομάδας του Λ.Α. Οι Λέικερς είναι 11οι με ρεκόρ 31-47 και οι Σπερς 10οι με ρεκόρ 33-45. Οι 9οι Πέλικανς έχουν ρεκόρ 34-44 και μόνο αν αποδειχθούν αυτόχειρες θα μείνουν εκτός play-in τουρνουά. Το ακόμα χειρότερο για το Λ.Α είναι ότι υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία και με τους δύο. Τα πράγματα πλέον είναι εξωφρενικά δύσκολα για τους “Λιμνανθρώπους”.

Το 4/4 που δεν φτάνει και το παράθυρο ελπίδας

Οι τρεις ανταγωνιστές (Πέλικανς, Σπερς, Λέικερς) για τις δύο τελευταίες θέσεις (9 και 10) που οδηγούν στο play-in τουρνουά έχουν από 4 αγώνες.

Το πιο εύκολο πρόγραμμα σε αυτούς τους εναπομείναντες αγώνες το έχουν οι Πελικανς - που χρειάζονται μόλις μία νίκη για να “κλειδώσουν” την παρουσία τους στο play-in τουρνουά - αφού αντιμετωπίζουν δύο ομάδες που έχουν τεθεί ήδη εκτός playoffs.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι Λέικερς (μία ομάδα εκτός playoffs και τρεις στην πρώτη 6αδα) και τελευταίοι οι Σπερς, που έχουν 4 αγώνες κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται στο Top-7 της Δύσης.

Αναλυτικά όλα τα σενάρια:

Νιου Ορλίανς Πέλικανς (34-44)
Το πρόγραμμα:
Σακραμέντο Κινγκς (εκτός έδρας)
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (εντός έδρας)
Μέμφις Γκρίζλις (εκτός έδρας)
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (εντός έδρας)
Τι χρειάζονται για να προκριθούν στο play-in τουρνουά: Μία νίκη σε τέσσερις αγώνες

Σαν Αντόνιο Σπερς (33-45)
Το πρόγραμμα:
Ντένβερ Νάγκετς (εκτός έδρας)
Μινεσότα Τίμπεργουλβς (εκτός έδρας)
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (εντός έδρας)
Ντάλας Μάβερικς (εκτός έδρας)
Τι χρειάζονται για να προκριθούν στο play-in τουρνουά:
1ο σενάριο: Να σημειώσουν δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες
2ο σενάριο: Να κάνουν οι Λέικερς τουλάχιστον δύο ήττες
3ο σενάριο: Αν οι Λέικερς κάνουν τρεις νίκες, οι Σπερς χρειάζονται μία νίκη.
4ο σενάριο: Αν οι Λέικερς κάνουν τέσσερις νίκες, οι Σπερς χρειάζονται δύο νίκες

Λος Άντζελες Λέικερς (31-47)
Το πρόγραμμα:
Φοίνιξ Σανς (εκτός έδρας)
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (εκτός έδρας)
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (εντός έδρας)
Ντένβερ Νάγκετς (εκτός έδρας)
Τι χρειάζονται για να προκριθούν στο play-in τουρνουά:
1ο σενάριο: Να κάνουν οι Πέλικανς το 0/4 και οι ίδιοι το 4/4
2ο σενάριο: Να σημειώσουν τουλάχιστον 3 νίκες και οι Σπερς να κάνουν το 0/4
3ο σενάριο: Να κάνουν το 4/4 στα παιχνίδια που τους μένουν και το Σαν Αντόνιο να κάνει μέχρι μία νίκη.

Δεν χρειάζονται θαύμα, αλλά… ίσως χρειάζονται

Οι Λέικερς δεν χρειάζονται ακριβώς θαύμα για να προκριθούν. Βλέποντας κάποιος το πρόγραμμα των Σπερς, καταλαβαίνει ότι είναι πράγματι πιθανό για το Σαν Αντόνιο να κάνει το 0/4 στα τελευταία παιχνίδια του, ανοίγοντας ένα παράθυρο ελπίδας στους Λέικερς. Βέβαια, την ίδια στιγμή το Λ.Α θα πρέπει αν συμβεί αυτό, να κάνει τουλάχιστον τρεις νίκες. Τρεις από τους αντιπάλους του όμως είναι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 6αδα της Δύσης (Γουόριορ - 1οι, Γουόριορς - 3οι και Νάγκετς - 5οι).

Δεδομένου ότι το πρόγραμμά τους είναι δύσκολο, ότι μετρούν 6 σερί ήττες, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αγώνα με τους Σανς και ο Ντέιβις δεν είναι στο 100%, καταλαβαίνει κάποιος τους λόγους που υπάρχει αυτή η απαισιοδοξία.

Η κατάσταση ήταν ήδη οριακή για τους Λέικερς. Πλέον απέχουν δύο δικές τους ήττες - ή δύο νίκες των Σπερς και μία των Πέλικανς - μακριά από το απόλυτο φιάσκο. Μία σεζόν που ξεκίνησε με όνειρα για τίτλο - ασχέτως αν δεν ασπάζονταν όλοι αυτή την άποψη - βρίσκει το Λ.Α να γλύφει τις πληγές του. Οι Λέικερς έχουν μία εβδομάδα για να σώσουν… ό,τι μπορεί να σωθεί από την φετινή σεζόν, στην προσπάθειά τους απλώς να μπουν στο play-in τουρνουά. Όχι ακριβώς αυτό που περίμεναν δηλαδή.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ