NBA

NBA, Μαϊάμι Χιτ: Η πρώτη ομάδα από τα play-in που προκρίθηκε στον 2ο γύρο των playoffs

Οι Τζίμι Μπάτλερ και Κάιλ Λάουρι
Οι Τζίμι Μπάτλερ και Κάιλ Λάουρι Ⓒ 2023 JEFFREY PHELPS/ ASSOCIATED PRESS

Η πρόκριση των Χιτ σε βάρος των Μιλγουόκι Μπακς απέκτησε άμεσα και ιστορικό χαρακτήρα, αφού το Μαϊάμι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που ήρθε από τα play-in και προκρίθηκε στον 2ο γύρο των playoffs.

Οι Χιτ σόκαραν το NBA αποκλείοντας τους Μπακς με 4-1 νίκες στον πρώτο γύρο των playoffs. Έγιναν μόλις η 6η ομάδα στην ιστορία της λίγκας που ξεκίνησε από το Νο8 και απέκλεισε το Νο1 στον πρώτο γύρο των playoffs. Παράλληλα έγραψαν όμως και την δική τους ιστορία.

Το Μαϊάμι μπήκε στα playoffs μέσα από το play-in τουρνουά, κάτι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μόλις το 2019/20 στην φούσκα του Ορλάντο. Κοινώς, είναι μόλις η 4η σεζόν που εφαρμόστηκαν. Ακόμα κι έτσι, οι Χιτ δεν παύει να έγραψαν ιστορία, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε από το play-in και κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των playoffs.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι ενδεχομένως σε μερικές μέρες να υπάρξει και δεύτερη ομάδα που θα καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο λόγος είναι ότι, στην Δύση, οι Λέικερς (Νο7) - που επίσης μπήκαν από το play-in στα playoffs - προηγούνται με 3-2 νίκες των Γκρίζλις (Νο2) και έχουν το Game 6 στην έδρα τους.

Θυμηθείτε τα highlights από την νίκη των Χιτ επί των Μπακς στο Game 6:

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ