NBA

NBA: ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε αγώνα έπειτα από 5 χρόνια

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ Ⓒ 2023 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Το φιλικό των Λέικερς με τους Σανς αποδείχθηκε ιστορικό, αφού ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ τέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε αγώνα έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια, αφού αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά τα Χριστούγεννα του 2018.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Η τελευταία φορά που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ τέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο σε αγώνα ήταν τα Χριστούγεννα του 2018! Αυτό όμως άλλαξε τα χαράματα της Παρασκευής (20/10, 19 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ). Και αυτό γιατί πάτησαν για πρώτη φορά μαζί παρκέ στον αγώνα των Λείκερς με τους Σανς (νίκη του Φοίνιξ με 123-100).

Πρόκειται για αγώνα της preseason, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει ότι ο κόσμος είδε επιτέλους τους δύο σταρ να βρίσκονται αντιμέτωποι έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια (4 χρόνια, 9 μήνες και 25 ημέρες για την ακρίβεια ή απλώς 1.759 μέρες)!

Αδιάφορο ή όχι, το παιχνίδι αποδεικνύεται ιστορικό, με τον Ντουράντ να αναδεικνύεται νικητής, έχοντας 21 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, με τον ΛεΜπρόν να έχει 19 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Για την ιστορία, στην τελευταία μονομαχία των δύο σταρ ο ΛεΜπρόν είχε αναδειχθεί νικητής, αφού οι Λέικερς είχαν διαλύσει τους Γουόριορς με 127-101, με τον "Βασιλιά" να έχει 17 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής έναντι 21 πόντων, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ του Ντουράντ σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Σε εκείνο το παιχνίδι ωστόσο τραυματίστηκε ο ΛεΜπρόν και έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης, για να ακολουθήσει ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ στους τελικούς του NBA του 2019 κόντρα στους Ράπτορς (ρήξη αχίλλειου τένοντα) και διάφοροι τραυματισμοί και των δύο σταρ έκτοτε, που στέρησαν από τον κόσμο την ευκαιρία να τους δει μαζί στο παρκέ ακόμα και σε All Star Game.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ