NBA

NBA, Λέικερς: Τέλος ο Βόγκελ, μένει η ανακοίνωση

Ο Φρανκ Βόγκελ
Ο Φρανκ Βόγκελ Ⓒ 2021 DERICK HINGLE/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN ο Φρανκ Βόγκελ αποτελεί παρελθόν από τους Λέικερς, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους μέσα στην ημέρα.

Ήταν κοινό μυστικό. Ήταν αναμενόμενο. Όπως και να το θέσει κάποιος θα έχει δίκιο. Σύμφωνα με το ESPN, ο Φρανκ Βόγκελ θα αποτελέσει παρελθόν από τους Λέικερς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσουν την απόφασή τους ακόμα και σήμερα (11/4).

Η εφιαλτική σεζόν των Λέικερς, που τους βρήκε στην 11η θέση και εκτός play-in τουρνουά της Δύσης είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι ο Βόγκελ θα έχανε την δουλειά του. Προς το παρόν δεν έχει ξεχωρίσει κάποιο όνομα ως αντικαταστάτης του.

"Δεν μου έχουν πει τίποτα. Θα απολαύσω την σημερινή νίκη (σ.σ κόντρα στους Νάγκετς) και θα γιορτάσω με τους παίκτες που πάλεψαν για αυτήν και θα ασχοληθώ με το αύριο... αύριο" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα των Λείκερς με τους Νάγκετς (νίκη με 146-141 για το Λ.Α στην παράταση).

Ο Βόγκελ κάθισε στον πάγκο των Λέικερς τρεις σεζόν (2019-2022), διάστημα στο οποίο είχε συνολικό ρεκόρ 126-98 στην κανονική περίοδο, ενώ τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2020. Την ίδια στιγμή όμως, του χρεώνεται τόσο η κακή περσινή σεζόν - όπου το Λ.Α χρειάστηκε το play-in τουρνουά για να βρεθεί στα playoffs πριν αποκλειστεί από τους Σανς στον πρώτο γύρο - όσο και η φετινή, που τους βρήκε στην 11η θέση.

Όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι ο Βόγκελ κλήθηκε να διαχειριστεί μία ομάδα που - τουλάχιστον φέτος - δεν έχτισε αυτός, αφού η έλευση του Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν απόφαση της διοίκησης, ενώ οι "Λιμνάνθρωποι" ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς όλη την χρονιά. Όπως και να έχει, δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό όμως, με αποτέλεσμα να είναι πάλι σε αναζήτηση δουλειάς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ