NBA

NBA: Οι Λέικερς το γκρεμίζουν για να το ξαναχτίσουν και ψάχνουν ήδη προπονητή

Ο Φρανκ Βόγκελ
Ο Φρανκ Βόγκελ Ⓒ 2021 DERICK HINGLE/ ASSOCIATED PRESS

Ημέρες μετράει ο Φρανκ Βόγκελ στους Λέικερς, που ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του, μαζί με ανταλλαγή για τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, ενδεχομένως και για τον Άντονι Ντέιβις.

Το μεγαλύτερο μπασκετικό ναυάγιο στην ιστορία του NBA πλησιάζει. Οι 11οι στην Δύση Λέικερς ξέρουν ότι η σεζόν τους τελειώνει, ξέρουν ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπουν στην δεκάδα της Περιφέρειας για να παλέψουν στο play-in tournament, ξέρουν ότι το φετινό ρόστερ ήταν, όπως αποδείχθηκε άλλωστε μίας χρήσης και γι' αυτό σκέφτονται ήδη την επόμενη περίοδο. Το καλοκαίρι θα είναι καυτό και μεγάλο στο Λος Άντζελες, με τον Φρανκ Βόγκελ να ετοιμάζει τα πράγματά του για να αποχωρήσει πρώτος απ' όλους, πριν ακολουθήσουν παράγοντες και παίκτες για να χτιστεί η νέα ομάδα σχεδόν από το μηδέν.

Ο Βόγκελ μετράει ημέρες στον πάγκο των Λέικερς, ενώ σειρά θα πάρουν ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ενδεχομένως και ο Άντονι Ντέιβις. Ο πρώτος έχει, βέβαια, πολύ βαρύ συμβόλαιο (47.063.478 δολάρια, αν φυσικά κάνει opt-in) και δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί ανταλλαγή που να συμφέρει δύο οργανισμούς, ενώ ο δεύτερος έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς σοβαρούς και διαφορετικούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα οι "μετοχές" του να έχουν πέσει κατακόρυφα. Ο Ντέιβις έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, το οποίο θα φτάσει μέχρι τα 43.219.440 δολάρια ετησίως.

Κατά τα άλλα, συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο έχουν εκτός από τους Γουέστμπρουκ - Ντέιβις ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ (10.260.000 δολάρια) και ο Κέντρικ Ναν (5.250.000, αν κάνει opt-in). Οι Λέικερς έχουν option για τους Στάνλι Τζόνσον - Όστιν Ριβς που είναι πολύ φθηνοί για το βάθος του πάγκου, ενώ free agents είναι οι Καρμέλο Άντονι, Τρέβορ Αρίζα, Έιβερι Μπράντλι, Γουέιν Έλινγκτον, Ντουάιτ Χάουαρντ, Κεντ Μπέιζμορ, Μαλίκ Μονκ, Ντι Τζέι Όγκουστιν, Γουένιεν Γκέιμπριελ, Μέισον Τζόουνς. Όσο για τον επόμενο προπονητή; Ο Κουίν Σνάιντερ των Γιούτα Τζαζ αρέσει, όπως αρέσει και στους Σαν Αντόνιο Σπερς αν ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποσυρθεί, ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο Ντοκ Ρίβερς των Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ