NBA

NBA, Λέικερς: Γουέστμπρουκ και Ναν στην βασική πεντάδα στις πρώτες δοκιμές

Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις και Ράσελ Γουέστμπρουκ
Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις και Ράσελ Γουέστμπρουκ Ⓒ 2021 ALEX GALLARDO/ ASSOCIATED PRESS

Λίγες ημέρες πριν από το πρώτο φιλικό της σεζόν για τους Λέικερς ο Ντάρβιν Χαμ άνοιξε τα χαρτιά του, γνωστοποιώντας ότι μέχρι στιγμής το πλάνο θέλει τους Ράσελ Γουέστμπρουκ, Κέντρικ Ναν και Ντάμιαν Τζόουνς να ξεκινούν στην βασική πεντάδα στο πλευρό των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ βρίσκεται στην βασική πεντάδα των Λέικερς. Στις πρώτες δοκιμές τουλάχιστον ισχύει αυτό το καθεστώς, σε αντίθεση με όσα έσπευσαν να υποστηρίξουν αρκετοί λόγω της συνεχούς παραφιλολογίας για το μέλλον του στο Λος Άντζελες.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Ντάρβιν Χαμ με δηλώσεις του, αναφέροντας ότι ο Γουέστμπρουκ, ο Κέντρικ Ναν - που επιστρέφει έπειτα από απουσία ενός χρόνου - και ο Ντάμιαν Τζόουνς είναι αυτή την στιγμή οι τρεις παίκτες που επέλεξε να πλαισιώσουν τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις στην βασική πεντάδα της ομάδας.

Η συγκεκριμένη πεντάδα έχει ενδιαφέρον για μία σειρά από λόγους βέβαια. Από το γεγονός ότι φαίνεται - τουλάχιστον στην αρχή - να προτιμάται ο Γουέστμπρουκ αντί του Πάτρικ Μπέβερλι για την βασική πεντάδα, μέχρι το πόσο σημαντικός θεωρείται ο Ναν για το πλάνο των Λέικερς και ότι ο Τζόουνς (που αποκτήθηκε το καλοκαίρι) κέρδισε - αρχικά τουλάχιστον - την μάχη από τον Τόμας Μπράιαντ για την θέση του βασικού σέντερ στο πλευρό του Ντέιβις.

"Με τον Ναν είναι σαν να αποκτήσαμε νέο παίκτη, αφού έχασε όλη την περσινή σεζόν. Του είπα ότι είναι μεγάλο μέρος αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε" δήλωσε σχετικά ο Χαμ, πριν αναφερθεί και στον Τζόουνς, αναφέροντας: "Ο Ντάμιαν είναι νέος και αθλητικός ψηλός. Τρέχει το γήπεδο σαν ελάφι, πηδάει ψηλά και εστιάζει στην άμυνα, ενώ προστατεύει το καλάθι. Κάνει καλά σκριν και ρολάρει δυνατά, αποτελώντας απειλή για το καλάθι".

Είναι σαφές ότι οι Λέικερς έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους μέχρι να κατασταλάξουν στην βασική τους πεντάδα. Τα πρώτα σημάδια ωστόσο δείχνουν σε έναν βαθμό το σκεπτικό του Χαμ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ