NBA

NBA: Λαχτάρα για Ντόντσιτς στο Ντάλας, γκέλα οι Νάγγετς με Λέικερς, νίκες για Γουόριορς και Τζαζ, ήττα για το Φοίνιξ

Ο Λούκα Ντόντσιτς με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς | 3 Μαρτίου 2022
Ο Λούκα Ντόντσιτς με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς | 3 Μαρτίου 2022 @2022 TONY GUTIERREZ/AP IMAGES

Ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, οι Λέικερς νίκησαν στο Ντένβερ με τριπλ-νταμπλ του Όστιν Ριβς, εύκολα βράδια για Γουόριορς και Τζαζ, έσβησαν τις μηχανές τους οι Φοίνιξ Σανς.

Το NBA έσβησε την 16η τεχνική ποινή του του έδωσε το δικαίωμα να παίξει στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, ωστόσο ο Λούκα Ντόντσιτς αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση των Μάβερικς με τους Σπερς (130-120), με την ομάδα του Ντάλας να θεωρεί ότι το πρόβλημά του δεν είναι σοβαρό. Ο Σλοβένος είχε προλάβει να γράψει 26 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 29 λεπτά, με τον Ντουάιτ Πάουελ να κάνει το 82/82 και τους Σπερς να κάνουν μια καλή πρόβα για το ματσάρισμα με τους Νιου Ορλίανς Πέλικανς στο πρώτο παιχνίδι του play-in tournament της Δυτικής Περιφέρειας.

Οι Τζαζ, από την πλευρά τους, πέρασαν ένα εύκολο βράδυ στο Πόρτλαντ απέναντι στους αδιάφορους και απογοητευμένους Μπλέιζερς (111-80), με τον Χουάτσο Ερνανγκόμεθ να βάζει 22 πόντους σε 32 λεπτά και τον Ντόνοβαν Μίτσελ να μένει εκτός αγώνα εξαιτίας ασθένειας. Η ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τους Ντάλας Μάβερικς, σε μία ευρωπαϊκή μάχη με τους Μπογκντάνοβιτς - Γκομπέρ, απέναντι στους Ντόντσιτς - Κλέμπερ - Μπέρτανς.

Εξαιρετική ήταν η εικόνα των Γουόριορς, που επικράτησαν με 128-107 των Πέλικανς στην Νέα Ορλεάνη, με τον Κλέι Τόμπσον να σταματάει στους 41 πόντους (9/15 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 2/3 βολές) σε 31 λεπτά και τον Τζόρνταν Πουλ να προσθέτει 22 σε 28 λεπτά. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο θα παίξει με τους έκτους Ντένβερ Νάγγετς, που με τα δεύτερα ηττήθηκαν (146-141) από τα... τρίτα των Λος Άντζελες Λέικερς. Μπριν Φορμπς με 24, Μπόουνς Χάιλαντ με 17 και Τζεφ Γκριν με 16 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για το Ντένβερ, με τον Μαλίκ Μονκ να έχει 41 για τους Καλιφορνέζους και τον Όστιν Ριβς να γράφει ένα απίθανο τριπλ-νταμπλ με 31 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ παίζοντας 42 λεπτά σε ένα χορταστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Οι Σανς, τέλος, ηττήθηκαν με 116-109 στο γήπεδό τους από τους Κινγκς, σε ένα παιχνίδι ωστόσο που απλώς δεν τους ενδιέφερε. Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ έμειναν εκτός, το ίδιο και οι Κράουντερ - Έιτον, με τον Μάικαλ Μπρίτζες να παίζει 5:51 για να κάνει το 82/82 στη σεζόν και τον Λάντρι Σάμετ να είναι ο πρώτος σκόρερ με 27 πόντους σε 33 λεπτά. Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Ντέιμιαν Τζόουνς και Τζάστιν Χόλιντεϊ είχαν από 19 πόντους για το Σακραμέντο, 18 πρόσθεσε ο Ντέιβιον Μίτσελ που μοίρασε και 15 ασίστ.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ