NBA

NBA, Κινγκς: Αγωνία για τον σούπερ Σαμπόνις

Ο Ντομάντας Σαμπόνις με τη φανέλα των Κινγκς
Ο Ντομάντας Σαμπόνις με τη φανέλα των Κινγκς AP PHOTO/MATT SLOCUM

Περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του στο χέρι θα χρειαστεί ο Ντομάντας Σαμπόνις που αποτελεί τον καταλύτη των Σακραμέντο Κινγκς.

Θα λείψει από συνεχόμενα παιχνίδια; Κι αν ναι, από πόσα; Τα ερωτήματα "καίνε" τους Σακραμέντο Κινγκς που περιμένουν τις απαντήσεις μέσα από τις επιπλέον εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί άμεσα ο Ντομάντας Σαμπόνις στο χέρι.

Ο 26χρονος Λιθουανός ψηλός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τους Γουίζαρντς και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να εξεταστεί περαιτέρω για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία περί της φύσης του προβλήματος. Σύμφωνα με όσα έγραψαν στις ΗΠΑ, η επιστροφή του στη δράση θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πονά στο σημείο του χτυπήματος και το πόσο θα μπορεί να κινήσει το χέρι του.

Ο Σαμπόνις διάγει μια σούπερ σεζόν, όντας ένας από τους μόλις τρεις παίκτες όλου του πρωταθλήματος, δίπλα σε Γιόκιτς και Αντετοκούνμπο, που έχουν τουλάχιστον 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά αγώνα. Είναι πρώτος σε double-double με 23 στο σύνολο και σε τρία ματς είχε 20 πόντους - 20 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες, περισσότερα απ' όσα όλοι οι υπόλοιποι παίκτες μαζί.

Μόνο στα τελευταία πέντε παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 21 πόντους, 18 ριμπάουντ και 8.6 ασίστ! Αν οι Κινγκς έχουν βάσιμες ελπίδες να επιστρέψουν στα playoffs μετά τη σεζόν 2005-06, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει καταγραφεί στο NBA, είναι ο γιος του Άρβιντας. Ένας γίγαντας άλλης εποχής.

TAGS NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ