NBA

NBA: Και όμως, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς μπορεί να βοηθήσει τους Μιλγουόκι Μπακς

NBA: Και όμως, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς μπορεί να βοηθήσει τους Μιλγουόκι Μπακς
2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Το double-double αγγίζει σε μέσους όρους στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ως starter, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς και γι' αυτό στο Μιλγουόκι χαμογελούν ελπίζοντας ότι το ρίσκο με την απόκτησή του θα τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο όταν θα είναι πλήρεις.

Όταν οι Μπακς τον επέλεξαν στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, πολλοί ένιωσαν έκπληξη. Ένας εκκεντρικός, ένας πραγματικά εκρηκτικός χαρακτήρας, στους πρωταθλητές του NBA, σε έναν οργανισμό που δίνει τεράστια σημασία στο mentality των ανθρώπων που βάζει στην αγκαλιά του, αλλά ταυτόχρονα και ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας που ταλαιπωρήθηκε πολύ από σοβαρούς τραυματισμούς.

Αυτός είναι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, που στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του Μιλγουόκι τα πηγαίνει περίφημα την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Μπόμπι Πόρτις και ο Μπρουκ Λόπεζ βρίσκονται εκτός δράσης για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας.

Ο Κάζινς δεν ήταν ποτέ εύκολος άνθρωπος, δεν ήταν ποτέ εύκολα διαχειρίσιμος στις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, ήταν πάντα γκρινιάρης και δεν τον ενδιέφεραν τα πρόστιμα, οι τεχνικές ποινές ή η ψυχολογία των γύρω του. Πέρασε από Γουόριορς, Ρόκετς και Κλίπερς σε μια προσπάθεια να αναγεννήσει την καριέρα του, στο Μιλγουόκι πήγε επειδή δεν τον ήθελε άλλος και επειδή τα Ελάφια είχαν ανάγκη από ένα κορμί που ταυτόχρονα θα είχε και μεγάλο potential και εδώ και μερικές ημέρες δείχνει όχι μόνο ικανός να βοηθήσει πραγματικά τους Μπακς, αλλά και έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Στους αγώνες με τους Πέλικανς, τους Καβαλίερς, τους Ρόκετς και τους Μάβερικς ο Κάζινς ήταν πενταδάτος, εν τη απουσία όλων των ψηλών του οργανισμού και μέτρησε 15.3 πόντους (49% στα συνολικά σουτ, 85% στις βολές), 8.5 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και ένα μπλοκ ανά 24.7 λεπτά. Στα τελευταία τρία ματς είχε 17.3 πόντους και 9.3 ριμπάουντ, πασάρει καλά στα double-teams, έχει ακόμη το... bully-ball κι ας είναι τα τελειώματά του αρκετές φορές άτσαλα, πηγαίνει συνεχώς στο ριμπάουντ και όταν με το καλό γυρίσουν ο Αντετοκούνμπο και ο Πόρτις, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θα έχει μια σπουδαία τριάδα παικτών για να προχωρήσει στην κανονική περίοδο.

Οι Μπακς ήξεραν ότι το ρίσκο ήταν μηδενικό, καθώς το συμβόλαιο του 31χρονου σέντερ είναι μη εγγυημένο και μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή, ήξεραν ότι το potential ήταν τεράστιο και απλά ήλπιζαν πως όλα θα πάνε καλά. Ο Κάζινς είχε σημαντικό πρόβλημα στα πρώτα παιχνίδια, κυρίως με τα φάουλ που τον έστελναν γρήγορα στον πάγκο, το τελευταίο διάστημα όμως έχει νιώσει ξανά σημαντικός και έχει αρπάξει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου μπάσκετ.

Για πόσο θα μείνει εκεί; Από τον ίδιο εξαρτάται και από κανέναν άλλο. Αν συνεχίσει με το κεφάλι κατεβασμένο, αν πεισθεί ότι η ομάδα είναι πάντα πάνω από τον ίδιο, τότε μπορεί και να ριζώσει για καιρό στο Μιλγουόκι, όπως ρίζωσε και ο άλλος εκκεντρικός ψηλός της ομάδας, ο Μπόμπι Πόρτις που κάποτε διέλυσε το σαγόνι του -συμπαίκτη του- Νίκολα Μίροτιτς, αλλά ως Ελάφι είναι ένας άψογος επαγγελματίας.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ