NBA

NBA, Ίρβινγκ: Η νίκη των Μάβερικς επί των Χιτ εξασφάλισε στον All Star γκαρντ bonus 1 εκατ. δολαρίων

NBA, Ίρβινγκ: Η νίκη των Μάβερικς επί των Χιτ εξασφάλισε στον All Star γκαρντ bonus 1 εκατ. δολαρίων
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Η άνετη επικράτηση των Μάβερικς επί των Χιτ (111-92) είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ένα bonus στο συμβόλαιο του Καϊρί Ίρβινγκ, που τον έκανε πλουσιότερο κατά ένα εκατομμύριο δολάρια.

Οι Μάβερικς βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους την φετινή σεζόν. Η νίκη τους με 111-92 επί των Χιτ ήταν η 16η στα τελευταία 18 παιχνίδια τους. Αυτό το αποτέλεσμα ωστόσο εξασφάλισε κάτι ακόμα στον Καϊρί Ίρβινγκ: Ένα bonus αξίας 1 εκατ. δολαρίων λόγω ενός όρου που είχε στο συμβόλαιό του.

Συγκεκριμένα, στην καλοκαιρινή συμφωνία του Ίρβινγκ με τους Μάβερικς είχε συμπεριληφθεί η εξής παράμετρος: Αν σε μία σεζόν συμπληρώσει 50 αγώνες και ταυτόχρονα το Ντάλας σημειώσει 50 νίκες, τότε αυτόματα θα έπαιρνε ως bonus 1 εκατ. δολάρια.

Η νίκη των Μαβς επί των Χιτ λοιπόν ήταν η 50η την φετινή σεζόν για το Ντάλας, που έχει ρεκόρ 50-30 και βρίσκεται στην 5η θέση της Δύσης, ενώ ήταν ο αριθμός Νο58 για τον Ίρβινγκ, που έχει σπάσει εδώ και καιρό το σχετικό όριο, αφού έχει αγωνιστεί σε 31 συνεχόμενα παιχνίδια. Για την ιστορία, ο All Star γκαρντ το καλοκαίρι υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο αξίας 126 εκατ. δολαρίων. Κοινώς, αυτό το 1 εκατ. δολάριο δεν κάνει μεγάλη διαφορά στις συνολικές απολαβές του. Περισσότερο όμως του έδωσε έναν ακόμα στόχο όταν ξεκινούσε η χρονιά.

Την φετινή σεζόν ο Ίρβινγκ έχει 25.6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο με 40.7% στα τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ