NBA

NBA, η κόντρα του Νούρκιτς με τον Γκριν συνεχίζεται: "Δεν αξίζει 2η ευκαρία, θέμα χρόνου να χτυπήσει κάποιον πάλι"

Ο Νούρκιτς με τον Ντρέιμοντ Γκριν
Ο Νούρκιτς με τον Ντρέιμοντ Γκριν Ⓒ 2024 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς και ο Ντρέιμοντ Γκριν τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι μετά την μπουνιά του σταρ των Γουόριορς που οδήγησε στην τιμωρία του για ένα μήνα και είχαν τις κόντρες τους, με τον Βόσνιο σέντερ να δηλώνει στην συνέχεια ότι ο αντίπαλός του δεν πήρε το μάθημά του

Είναι πλέον πιο σαφές από ποτέ ότι η κόντρα του Γιουσούφ Νούρκιτς με τον Ντρέιμοντ Γκριν δεν θα τελειώσει σύντομα. Η γροθιά του φόργουορντ των Γουόριορς στον Βόσνιο τον περασμένο Δεκέμβριο που οδήγησε στην τιμωρία του προφανώς είναι ο λόγος. Οι δυο τους φρόντισαν λοιπόν να δείξουν ότι δεν έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους. Τουναντίον, δεν πρόκειται να ξεχάσουν σύντομα τι συνέβη.

Γκριν και Νούρκιτς τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι μετά από εκείνο το περιστατικό στον αγώνα των Γουόριορς με τους Σανς (νίκη με 113-112 του Γκόλντεν Στέιτ με τρίποντο του Κάρι). Είχαν στιγμές έντασης, είχαν και στιγμές που τρόλαραν ο ένας τον άλλο. Και, μετά το παιχνίδι, ο Βόσνιος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον Γκριν, ο οποίος απάντησε στο ίδιο ύφος.

"Είναι λυπηρό. Δεν έμαθε τίποτα" δήλωσε αρχικά ο Νούρκιτς, για να προσθέσει στο ίδιο ύφος: "Είναι θέμα χρόνου. Θα χτυπήσει κάποιον άλλο πάλι. Παίρνω πίσω ό,τι είπα. Δεν αξίζει άλλη ευκαιρία", σε μία αναφορά και στις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το περιστατικό, όταν είχε υποστηρίξει ότι ο Γκριν άξιζε μίας ευκαιρίας και ήλπιζε ότι θα βελτιωνόταν.

Ο Γκριν από την πλευρά του όταν ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Νούρκιτς αποφάσισε να απαντήσει στο ίδιο ύφος, ενθυμούμενος και μία σειρά φάσεων στο παιχνίδι, όταν ο Βόσνιος σκόραρε και του έκανε την χειρονομία "πολύ μικρός", μόνο και μόνο για να κάνει το ίδιο στην συνέχεια και ο φόργουορντ των Γουόριορς.

"Δεν γίνεται να είσαι ένα τίποτα ως αμυντικός και να το κάνεις αυτό. Μου ρίχνει 30 κιλά και τον έβαλα στο καλάθι; Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός" δήλωσε αρχικά ο Γκριν, για να απαντήσει στην συνέχεια στις ατάκες του Νούρκιτς ότι δεν αξίζει άλλης ευκαιρίας:

"Νομίζω ότι τα πήγα καλά σήμερα. Προσπάθησε να μπει στο κεφάλι μου και δεν έπιασε. Αν θέλει να περπατάω ήσυχος, όπως αυτός, δεν θα το κάνω. Οι ήσυχοι τύποι δεν νικάνε. Μπορεί να συνεχίσει έτσι. Του έδωσαν ένα φάουλ όταν με πόσταρε και άρχισε να μιλάει. Δεν κάνω ποτέ πίσω σε κάτι τέτοια. Μου αρέσουν.

Στην επόμενη φάση κέρδισα επιθετικό φάουλ από αυτόν και τον έλεγα χαζό όταν έδειχνα το κεφάλι μου, δεν εννοούσα ότι είμαι ψύχραιμος. Του έλεγα ότι δεν γίνεται να μιλάει και μετά να μου κάνει επιθετικό φάουλ. Αυτό δεν ήταν έξυπνο".

Για την ιστορία, οι Σανς και οι Γουόριορς δεν θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους στην κανονική περίοδο, άρα ο Γκριν και ο Νούρκιτς μπορούν να συναντηθούν μόνο στα playoffs, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο, αφού οι Σανς είναι 6οι και οι Γουόριορς 10οι. Η κόντρα τους πάντως σίγουρα θα συνεχιστεί.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ