NBA

NBA: Η φανέλα του Μπιλ Ράσελ πωλήθηκε έναντι 1.1 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία

Ο Μπιλ Ράσελ
Ο Μπιλ Ράσελ Ⓒ 2021 JESSICA HILL/ ASSOCIATED PRESS

Η δημοπρασία που έκανε ο Μπιλ Ράσελ με αναμνηστικά από την σπουδαία καριέρα του ολοκληρώθηκε με συνολικά έσοδα 5.3 εκατ. δολαρίων, με την φανέλα που φορούσε στον τελευταίο του αγώνα να πωλείται έναντι 1.1 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπιλ Ράσελ λατρεύεται ακόμα στις ΗΠΑ. Ο θρύλος των Σέλτικς και του NBA, ο άνθρωπος που έχει δώσει το όνομά του στο βραβείο του MVP των τελικών, κατάλαβε ξεκάθαρα ότι ισχύει αυτό στην δημοπρασία που παρέθεσε με αντικείμενα της καριέρας του, από όπου προέκυψαν συνολικά 5.3 εκατ. δολάρια!

Η φανέλα που φορούσε μάλιστα στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, στο Game 7 των NBA Finals 1969 όταν οι Σέλτικς κατέκτησαν τον τίτλο νικώντας με 108-106 τους Λείκερς μέσα στο Λ.Α, στο 11ο πρωτάθλημά του ως παίκτης, πωλήθηκε έναντι 1.1 εκατ. δολαρίων!

Από εκεί και πέρα, έναντι 705.000 δολαρίων πωλήθηκε το πρώτο δακτυλίδι πρωταθλητή που κατέκτησε (το 1957), ενώ έναντι 587.500 δολαρίων πωλήθηκε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956. Τα δε 5 βραβεία MVP που κατέκτησε πωλήθηκαν έναντι 1.3 εκατ. δολαρίων.

Συνολικά 429 αντικείμενα του Ράσελ τέθηκαν σε δημοπρασία.

TAGS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ