NBA

NBA: Η Ανατολή σφάζεται στα πόδια του Ντόνοβαν Μίτσελ

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ είναι μήλο της έριδος
Ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ είναι μήλο της έριδος AP PHOTO/RICK BOWMER

Έξι ομάδες από την Ανατολική Περιφέρεια και μία από τη Δυτική διεκδικούν τον Ντόνοβαν Μίτσελ, σύμφωνα το ρεπορτάζ του Σαμς Καράνια.

Αρκεί μια ανταλλαγή - βόμβα για να επηρεάσει το οικοσύστημα στο ΝΒΑ και να διαταράξει τις ισορροπίες. Ιδίως όσο η μετακίνηση του Κέβιν Ντουράντ δεν προχωρά τόσο μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον Ντόνοβαν Μίτσελ είναι ικανή να μεταβάλει τα δεδομένα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Οι Γιούτα Τζαζ, αν και έδωσαν ήδη τον Ρούντι Γκομπέρ στους Τίμπεργουλβς για να σπάσουν το απόστημα στ' αποδυτήρια και να καταπολεμήσουν το τοξικό κλίμα, δεν αρνούνται ότι με μια συμφέρουσα και άκρως δελεαστική πρόταση είναι πιθανό να ενδώσουν στην παραχώρηση και του 25χρονου γκαρντ (1.85).

Ο Spida των 25.9 πόντων, των 5.3 ασίστ και των 4.2 ριμπάουντ ανά 33.8 λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο της σεζόν που ολοκληρώθηκε υπήρξε επί μια πενταετία ο ηγέτης του καλοδουλεμένου συνόλου του Κουίν Σνάιντερ, αλλά πλέον η σελίδα γύρισε και τίποτα δεν μπορεί ν' αποκλειστεί για την επόμενη ημέρα του οργανισμού. Ειδάλλως θα διέψευδαν σενάρια και... πράξεις.

Γι' αυτό και τουλάχιστον επτά ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον σπουδαίο περιφερειακό, ρωτώντας να μάθουν λεπτομέρειες. Μάλιστα οι έξι εξ αυτών εδρεύουν στην Ανατολή, κάτι που συνεπάγεται την ανατροπή όσων ισχύουν ως σήμερα, εφόσον κάποια από αυτές βρει τη φόρμουλα της απόκτησής του και προχωρήσει σ' ένα τέτοιο mega trade.

Όπως έγραψε ο Σαμς Σαράνια, οι Ουάσιγκτον Γουίζαρντς, οι Τορόντο Ράπτορς, οι Σάρλοτ Χόρνετς, οι Μαϊάμι Χιτ, οι Ατλάντα Χοκς και οι Νιου Γιορκ Νικς ανήκουν στο γκρουπ των διεκδικητών. Από τη Δύση μόνο οι Κινγκς έχουν ρωτήσει να μάθουν το τι και το πώς έτσι ώστε να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους.

Φυσικό είναι ότι σε περίπτωση που ο Μίτσελ φύγει εν τέλει όχι μόνο από το Σολτ Λέικ αλλά και από τη Δύση γενικότερα καταλήγοντας σε ομάδα της Ανατολής, η δυναμική του πρωταθλήματος θα μεταβληθεί όπως και να 'χει. Το μαχαίρι και το καρπούζι είναι, για την ώρα, στα χέρια των Τζαζ.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ