NBA

NBA, Γουλβς: Απογοητευτικός ο Τάουνς, επιχείρησε μόλις 4 σουτ στο Game 3 με τους Γκρίζλις

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς
Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς Ⓒ 2022 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς συνεχίζει να είναι σκιά του εαυτού του στα playoffs, με αποκορύφωμα το Game 3 των Γουλβς με τους Γκρίζλις, όπου είχε 8 πόντους με μόλις 3/4 σουτ σε 33 λεπτά συμμετοχής. Τι συμβαίνει με τον σταρ της Μινεσότα;

Οι Γουλβς είδαν τους Γκρίζλις να επιστρέφουν από το -27 και να τους νικούν με 104-95 στην Μινεσότα στο Game 3 της σειράς. Έγιναν θύματα ενός απίθανου κάζου. Παράλληλα όμως, είδαν τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να αποδεικνύεται (πάλι) κατώτερος των προσδοκιών. Βασικά... δεν τον είδαν.

Σε έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν, ο σταρ των Γουλβς έμεινε στους 8 πόντους με 3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 5 κοψίματα και 4 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής. Ο σταρ της ομάδας, ο παίκτης που πληρώνεται με 31.6 εκατ. δολάρια τον χρόνο και φέτος είχε 24.6 πόντους, 9.8 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά φέτος, πήρε μόλις 4 σουτ. Επιχείρησε μόνο ένα (!) σουτ το δεύτερο ημίχρονο. Και έκανε 5 φάουλ.

Μοιάζει σχεδόν αδιανόητο, αλλά είναι αλήθεια. Στα δύο από τα τρία φετινά παιχνίδια των playoffs των Γουλβς - αλλά και στον αγώνα στο play-in τουρνουά της Δύσης κόντρα στους Κλίπερς - ο Τάουνς είχε περισσότερα φάουλ από εύστοχα σουτ! Το ακόμα χειρότερο στην περίπτωσή του ωστόσο δεν είναι αυτό, όσο ότι απλώς... δεν πήρε σουτ, κάτι που δεν γίνεται να συμβαίνει από τον σταρ της ομάδας. Ειδικά όταν στο Game 3 οι Γκρίζλις έβγαλαν εντελώς εκτός ροτέισον τον Στίβεν Άνταμς και έπαιξαν χωρίς σέντερ για 48 λεπτά εναλλάσσοντας σε αυτή την θέση τον Τζάρεν Τζάκσον και τον Μπράντον Κλαρκ.

Στον αγώνα στην Μινεσότα, οι Γουλβς χρησιμοποίησαν 10 παίκτες. Οι 7 εξ αυτών επιχείρησαν περισσότερα σουτ από τον Τάουνς. Συγκεκριμένα, αυτοί ήταν οι εξής:
ΝτιΆντζελο Ράσελ - 22 πόντοι με 9/21 σουτ
Άντονι Έντουαρντς - 19 πόντοι με 6/13 σουτ
Πάτρικ Μπέβερλι - 14 πόντοι με 5/13 σουτ
Μαλίκ Μπίσλι - 11 πόντοι με 4/12 σουτ
Τζάρεντ Βάντερμπιλτ - 10 πόντοι με 2/8 σουτ
Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς - 8 πόντοι με 3/7 σουτ
Ναζ Ριντ - 3 πόντοι με 1/5 σουτ.

Οι μόνοι παίκτες που επιχείρησαν λιγότερα σουτ από τον Τάουνς ήταν ο Ταϊρόν Πρινς (άποντος με 0/2 σουτ) και ο Γκρεγκ Μονρό. Ο Πρινς πρόλαβε να πάρει 2 σουτ σε 6 λεπτά. Ο Μονρό αγωνίστηκε... 6 δευτερόλεπτα.

Τα πράγματα καμία φορά είναι απλά: Δεν γίνεται να υπάρχει ομάδα στην οποία παίκτες όπως ο Μπέβερλι, ο Βάντερμπιλτ, ο ΜακΝτάνιελς και ο Ριντ επιχειρούν σε έναν αγώνα περισσότερα σουτ από τον Τάουνς. Ειδικά σε αγώνα playoffs. Κι όμως, αυτό συνέβη στο Game 3 με τους Γκρίζλις, κάτι για το οποίο προφανώς έχει ευθύνη και η Μινεσότα, η οποία δεν φρόντισε να τον τροφοδοτήσει.

Ο Τάουνς έχει δικαιολογίες. Μπορεί να υποστηρίξει ότι οι γκαρντ της ομάδας δεν τον τροφοδοτούσαν. Ότι οι Γκρίζλις του κάνουν συνέχεια double-team και ψάχνει την σωστή επιλογή. Όταν είσαι όμως ο σταρ μίας ομάδας, οφείλεις να απαιτήσεις την μπάλα. Όταν είσαι ο σταρ μίας ομάδας, πρέπει να συμπεριφέρεσαι και αντίστοιχα. Και ο Τάουνς δεν συμπεριφέρεται σαν σταρ στα φετινά playoffs. Και, αν δεν αλλάξει αυτό, τότε οι Γουλβς - αλλά και αυτός - θα έχουν πρόβλημα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ