ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ

NBA, Γουίλιαμς για Λούντμπεργκ: "Σουτάρει καλύτερα απ΄ότι περίμενα"

NBA, Γουίλιαμς για Λούντμπεργκ: "Σουτάρει καλύτερα απ΄ότι περίμενα"

Ο Γκάμπριελ Λουντμπεργκ βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο των Φοίνιξ Σανς και ο προπονητής του, Μόντι Γουίλιαμς έπλεξε το εγκώμιο του Δανού πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία οδήγησε πολλούς παίκτες στην αποχώρησή τους από τις ρωσικές ομάδες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γκάμπριελ Λούντμπεργκ που άφησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έκανε το μεγάλο βήμα στο ΝΒΑ υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Φοίνιξ Σανς.

Ο νέος του προπονητής, Μόντι Γουίλιαμς, σε δηλώσεις του μετά το ματς των Σανς κόντρα στους Γουόριορς στην Καλιφόρνια, έπλεξε το εγκώμιο του Δανού παίκτη λέγοντας πως είναι πολύ καλύτερος στο σουτ απ' ότι περίμενε. Ο Λούντμπεργκ κάθισε στον πάγκο της ομάδας όμως δεν αγωνίστηκε, ενώ και ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος για την απόφασή του να φύγει από τη Ρωσία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μόντι Γουίλιαμς για τον Λούντμπεργκ: "Έχει ένα πολύ καλό σώμα για τη θέση του και σουτάρει πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα. Δεν ήξερα πολλά γι αυτόν και όταν τον είδα να προπονείται παρατήρησα πως σουτάρει με μεγάλη άνεση. Έχει γερή βάση και αυτό τον βοηθάει πολύ όταν πηγαίνει προς το καλάθι.

Δεν είχα πολύ χρόνο να τον δω αναλυτικά στο video αλλά ο GM μου είπε τα καλύτερα γι αυτόν. Δεν θα τον είχαμε στην ομάδα μας αν δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να παίξει. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε έναν Δανό παίκτη στην ομάδα και ειδικά στο ΝΒΑ".

Από την πλευρά του ο Λούντμπεργκ δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Ρωσία: "Στο τέλος της ημέρας, το πρώτο μου μέλημα είναι η ασφάλεια της οικογένειάς μου. Αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα από τη Ρωσία γιατί φοβόμασταν πως θα αποκλειστούμε εκεί. Αυτός ήταν ο λόγος που επιστρέψαμε στη Δανία.

Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση. Υπήρχε μεγάλη ανασφάλεια και ειδικά όταν είσαι σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζεις και δεν ξέρεις πως να διαχειριστείς κάποια πράγματα είναι εύκολο να πάρεις τον πιο ασφαλή δρόμο. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και για την οικογένειά μου και τον τρόπο που διαχειρίζονται ορισμένα πράγματα".

Επιπλέον στάθηκε και στο καλό κλίμα που βρήκε στο Φοίνιξ: "Είναι πολύ καλή ομάδα με ταλέντο και παίζουν ομαδικά. Μου αρέσει η ενέργεια και η ένταση που βγάζουν αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται το παιχνίδι από τον πάγκο. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά και ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόμουν. Προπονούνται πολύ καλά και αυτό δείχνει πως έχουν τη νοοτροπία του νικητή. Ο κόουτς δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες και αυτό κάνει ξεχωριστή την ομάδα".

TAGS ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ