ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

NBA, Γιώργος Καλαϊτζάκης: Το Shot Chart από το ντεμπούτο του με τους Θάντερ κόντρα στους Μπλέιζερς

NBA, Γιώργος Καλαϊτζάκης: Το Shot Chart από το ντεμπούτο του με τους Θάντερ κόντρα στους Μπλέιζερς
PRINSTSCREEN

Τα σουτ από 7 διαφορετικά σημεία στο παρκέ, το καλό ποσοστό στο σουτ στο "ζωγραφιστό" και η ποικιλία στο επιθετικό του παιχνίδι. Δείτε το Shot Chart του Γιώργου Καλαϊτζάκη από το ντεμπούτο του με τους Θαντερ, όπου είχε 17 πόντους κόντρα στους Μπλέιζερς.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε το πολυπόθητο ντεμπούτο του με την φανέλα των Θάντερ, βάζοντας και αυτός το χεράκι του στην νίκη με 98-94 επί των Μπλέιζερς, αφού τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους σε 43 λεπτά συμμετοχής, πριν αποχωρήσει τραυματίας από το παρκέ.

Ο Καλαϊτζάκης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/8 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 7 λάθη σε 43 λεπτά συμμετοχής.

Είναι σαφές ότι τα 7 λάθη (6 στο πρώτο ημίχρονο) και οι 3/8 βολές χτυπούν άσχημα στο μάτι. Από την άλλη πλευρά, παρατηρώντας κάποιος το Shot Chart είναι εύκολο να θυμηθεί το ξεχωριστό χάρισμα του Κρητικού γκαρντ: Είναι ένας πολύπλευρος σκόρερ, ένας παίκτης που δεν διστάζει να εκδηλώσει επιθέσεις από διαφορετικά σημεία στο παρκέ.

Ιδού το Shot Chart του

Το Shot Chart του Καλαϊτζάκη κόντρα στους Μπλέιζερς
Το Shot Chart του Καλαϊτζάκη κόντρα στους Μπλέιζερς INSTAT SCOUT

Από τα εφηβικά του χρόνια ακόμα ο Καλαϊτζακης φημιζόταν για την ικανότητά του στην δημιουργία του δικού του σουτ, αφού μπορούσε να σουτάρει καλά μετά από ντρίμπλα, ενώ τα μακριά του άκρα και ο διασκελισμός του τον βοηθούν να διεισδύει προς το καλάθι.

'Όλα αυτά τα χαρίσματα φαίνονται το σχετικό Shot Chart, αφού ο διεθνής γκαρντ επιχείρησε σουτ από 7 διαφορετικά σημεία στο παρκέ. Αυτό που αξίζει δε να αναφερθεί είναι ότι οι 8 βολές που εκτέλεσε αποτέλεσαν προϊόν των φάουλ που κέρδισε ενώ εφορμούσε προς το καλάθι.

Συγκεκριμένα, κέρδισε δύο φάουλ σε καταστάσεις αιφνιδιασμού και άλλα δύο σε κατάσταση σετ παιχνιδιού, όταν έφτασε μέχρι το καλάθι και οι αντίπαλοί του τον σταμάτησαν με αντικανονικό τρόπο. Κοινώς, το χάρισμά του να κερδίζει φάουλ και να δημιουργεί φθορά επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά.

Είναι γεγονός ότι ο Καλαϊτζακης έχει πολλά να δουλέψει στο παιχνίδι του. Τα 2/7 τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σε Spot Up καταστάσεις (σουτ από στάση) που είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψει, το δείχνουν αυτό, ενώ τα 7 λάθη δείχνουν το ψεγάδι του στο κομμάτι των αποφάσεων. Ακόμα κι έτσι, ο διεθνής γκαρντ έδειξε ξανά ότι έχει αρκετά στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον στο παιχνίδι του, ακόμα και για το υψηλότερο επίπεδο.

TAGS ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ NBA ΗΠΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ