NBA

NBA, Γιόκιτς: Οι Νάγκετς μπορούν να του προσφέρουν 5ετές συμβόλαιο αξίας 254 εκατ. δολαρίων

Ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς Ⓒ 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Η σεζόν τελείωσε για τους Νάγκετς, που πλέον καλούνται να αποφασίσουν αν θα προσφέρουν πρόωρη επέκταση συμβολαίου στον Νίκολα Γιόκιτς με το ποσό να ζαλίζει: 254 εκατ. δολάρια για 5 χρόνια.

Οι Νάγκετς πάνε διακοπές, αφού ηττήθηκαν στο Game 5 από τους Γουόριορς (102-98) και αποκλείστηκαν με 4-1 νίκες. Την ίδια στιγμή έχουν μία απόφαση που μοιάζει - και είναι - εύκολη για αυτούς, αλλά θα κοστίσει ακριβά: Να προσφέρουν πρόωρη επέκταση της συμφωνίας τους στον Νίκολα Γιόκιτς.

Προερχόμενος από μία ακόμα απίθανη σεζόν, ο Σέρβος μπορεί πλέον το καλοκαίρι να υπογράψει επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου του για ακόμα πέντε χρόνια, ειπράτοντας το απίθανο ποσό των 254 εκατ. δολαρίων. Αυτό είναι το ποσό που βάσει συλλογικής σύμβασης μπορεί να υπογράψει, αφού έχει το δικαίωμα να υπογράψει supermax συμβόλαιο.

Το ποσό... ζαλίζει και είναι λογικό. Όσο για τον ίδιο τον Γιόκιτς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα υπέγραψε ήταν ξεκάθαρος. "Φυσικά και θα υπέγραφα. Αλλά δεν είναι κάτι για το οπίο αποφασίζω εγώ" τόνισε αρχικά ο Σέρβος, για να προσθέσει: "Νομίζω ότι αν πέσει αυτή η προσφορά στο τραπέζι θα την δεχθώ, επειδή μου αρέσει ο οργανισμός των Νάγκετς. Συμπαθώ τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ. Έχω καλές σχέσεις με όλους, από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον φροντιστή".

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν ο Γιόκιτς είχε 27.1 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 0.9 κοψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που έκλεισε μία σεζόν με +2.000 πόντους, +1.000 ριμπάουντ και +500 ασίστ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ